Смачний багатошаровий торт з млинців прикрасить святковий стіл.
Млинці - це буденна страва, яку ми звикли їсти по буднях. Однак не всі знають, що звичайні млинці на молоці можуть стати основою для дуже смачного десерту - багатошарового млинцевого торта. Цей рецепт пропонує великий простір для фантазій. Млинці можна зробити шоколадними або кольоровими за допомогою харчових барвників, а крем для торта може бути вершковим, заварним, шоколадним, фруктовим або сирним.
Для млинців:
Для заварного крему:
Збити яйця з ваніліном і дрібкою солі блендером, додати борошно і молоко кімнатної температури. Смажити млинці на добре розігрітій сковороді з рослинною олією.
Для крему розтерти жовтки, цукор, додати борошно і перемішати до однорідного стану. Кип'ячене гаряче молоко ввести в жовткову масу, швидко розмішуючи. Поставити на дуже маленький вогонь, довести до загустіння, остудити. Викладати млинці один на інший, перемазуючи кожен шар заварним кремом. Зверху прикрасити торт за смаком.
Для млинців:
Для начинки:
Всі інгредієнти для млинців перемішати, залишити на 10 хвилин. Випекти млинці. Желе приготувати за інструкцією. Ягоди (можна заморожені) покласти в каструлю, засипати цукровою пудрою і прогрівати на маленькому вогні. У гарячу полуницю додати желе і подрібнити занурювальним блендером.
Творог, ванільний цукор і пару ложок цукрової пудри збити блендером до однорідної маси. Зібрати торт, накладаючи млинці один на одного. Кожен млинець по черзі змащувати сирним кремом і ягідним желе. Зібраний млинцевий торт відправити в холодильник мінімум на 1 годину. Для прикраси білий шоколад з вершками розтопити на водяній бані і покрити верхній млинець. Зверху прикрасити фруктами.
Для крему:
Для шоколадних млинців:
Вершкове масло нарізати невеликими шматочками, шоколад поламати. Поставити на вогонь сотейник, розтопити вершкове масло до кипіння, зняти з вогню і додати шоколад. Залишити на 5 хвилин, а потім перемішати до повного розчинення і остудити. У мисці перемішати борошно, цукор і сіль, додати молоко, яйця і ванільний екстракт. Замісити тісто на млинці. Додати холодну шоколадну масу і добре перемішати.
Миску з тістом поставити в холодильник на 3 години. На гарячій сковорідці з маслом посмажити тонкі млинці діаметром 20 см. Для крему збити вершки до м'яких піків, додати цукор і ванільний екстракт і продовжувати збивати до твердих піків. Млинці викласти один на одного і змастити кремом, зверху прикрасити шоколадною стружкою. Поставити в холодильник на 4 години.
Читайте також інші рецепти: