Цей простий і ніжний тортик люблять у багатьох сім'ях.
Торт Бите скло дуже часто можна побачити на святковому столі і різних застіллях. Цей десерт отримав свою назву за начинку з нарізаного кубиками кольорового желе, який нагадує скляні вітражі. Популярний торт отримав народну любов за простоту приготування і яскравий смак.
Для приготування цього десерту готують желе різних смаків і сметанне желе. У начинку можна покласти за смаком будь-які фрукти або горіхи. Існує два найпопулярніших способи приготування - Бите скло з печивом і з бісквітом.
Застигле желе вийняти з форми, нарізати кубиками. Висипати желатин в ємність, залити гарячою водою і розмішати. Сметану збити з цукром, додати ванілін, збити ще раз. Повільно вливати в сметану розчинений желатин, постійно помішуючи.
Печиво розім'яти руками до крихти. У форму для торта викласти шар печива, потім покласти різнокольорові желейні кубики і залити сметанною сумішшю. Залишити в холодильнику на 3 години.
Для бісквіта форму вистелити папером для запікання і змастити маслом. Яйця збити міксером з цукром і ванільним цукром. Всипати борошно і розпушувач, 30 секунд збивати міксером. Вилити тісто у форму і запікати 35 хвилин при 180 градусах.
Готовий бісквіт вийняти з духовки і залишити остигати. Нарізати остиглий бісквіт кубиками. Холодне желе також нарізати кубиками. Форму для торта вистелити харчовою плівкою. Застигле желе нарізати кубиками. Желатин розчинити в склянці окропу.
Сметану збити міксером з половиною склянки цукру і ванільного цукру, влити желатин і ще раз збити. У сметанну масу покласти кубики желатину.
Половину сметанної маси з желе влити у форму, зверху покласти кубики бісквіта. На бісквіт вилити іншу масу. Поставити в холодильник на дві години.
Щоб вийняти торт, накрийте його зверху плоскою тарілкою, переверніть на тарілку і акуратно зніміть харчову плівку.
Дивіться інші рецепти: