Пропонуємо два рецепти полуничного торта - з йогуртовим кремом і бісквіт зі сметанним кремом.
Солодкий аромат полуниці, соковитість стиглих ягід і ніжна текстура крему - ось що робить бісквіт зі сметанним кремом воістину незабутнім. Перший же кулінарний шедевр з йогуртом буде доступний до приготування і взимку, якщо зараз заморозити свіжу полуницю в морозилці. Для випікання потрібна форма зі знімним дном, діаметр 22 см.
Інгредієнти:
Полуницю вимити і очистити, залишити стікати в друшляку. Форму застелити папером для духовки.
Відокремити жовтки від білків. Білки збити в піну, додавши 2 ст.ложки холодної води. Потім додайте 75 г цукру, щіпку солі і 1 пакетик ванільного цукру. Після цього домішати жовтки.
Борошно змішати з розпушувачем і просіяти на яєчний крем, помішуючи віночком. Замісити тісто і викласти у форму. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 175 градусів протягом 15-20 хвилин.
Корж вийняти з форми. Прибрати папір і знову укласти корж в форму. Желатин розвести в холодній воді. Полуницю протерти в пюре і змішати з ванільним цукром і йогуртом. Додати желатин і збиті вершки. Вилити крем у форму.
Сироп зварити (цукор і воду в рівних кількостях варити близько 10 хвилин до повного розчинення цукру, помішуючи) і вилити на крем. Прикрасити ягодами. Поставити в холодильник на 2 години.
Полуницю можна замінити малиною, вишнею, їх можна використовувати і заморожені (розморожувати на верхній полиці холодильника).
Інгредієнти:
Яйця з цукром і ванільним цукром збиваємо міксером на високій або середній швидкості 10-12 хвилин. Борошно змішуємо з крохмалем і розпушувачем, просіваємо через сито на масу. Перемішуємо знизу вгору лопаткою. Вливаємо молоко і масло (по колу по краю миски), перемішуємо. Виливаємо тісто в форму і випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин, духовку в процесі не відкривати. На готовність перевіряємо, проштрикнувши зубочисткою - вона повинна виходити сухою, без налиплого тіста.
Виймаємо бісквіт з форми, надрізавши по краю ножем і перевернувши на решітку, залишаємо остигати. Розрізаємо горизонтально на три круглих коржі.
Стиглу, не тверду полуницю розрізаємо на четвертинки, якщо дуже велика - на 6-8 часточок. Викладаємо в миску сметану, чим вона жирніше і густіше, тим краще. Всипаємо цукрову пудру, додаємо ваніль - ванільний цукор, екстракт або ванілін на кінчику ножа - і перемішуємо.
Нижній корж укладаємо на блюдо і ставимо кільце від форми. Поливаємо кремом (близько 4 ст. л.) і розгладжуємо ложкою. Викладаємо половину нарізаної полуниці, поливаємо кремом (близько 3 ст. л.) і розмазуємо по всіх шматочках. Накриваємо середнім коржем, добре притискаємо і повторюємо процес.
Верхній корж змащуємо кремом, залишивши 5-7 ложок на обмазування (прибрати в холодильник). Даємо торту просочитися 1,5 години при кімнатній температурі. Акуратно, підрізаючи ножем, знімаємо кільце від форми. Крем, що залишився, додаємо на верхній корж, обмазуємо боки і красиво розгладжуємо плоскою кулінарної лопаткою. Прибираємо на 2 години в холодильник.
Перед подачею прикрашаємо полуницею, за бажанням - іншими фруктами, наприклад, як на ілюстрації. Ще один з варіантів - 5-6 шт. розрізати на поздовжні слайси. Близько 10 шт. викласти кільцем у центрі торта, хвостиками до краю, втопивши полуницю наполовину в крем. Усередині кільця викласти слайси, ставлячи їх віялом по спіралі від внутрішнього краю полуничного кільця до центру торта.
Вага - 1,5 кг, висота - 6,5 см, діаметр - 22 см.
Полуницю можна замінити на малину або вишню.
Раніше УНІАН розповідав, як зробити просто чарівний заливний пиріг з яблуками на швидку руку - при належній вправності на тісто йдуть лічені хвилини.