Випікати вдома легко - просто спробуйте / depositphotos.com

За цим рецептом заливний пиріг на швидку руку завжди буде виходити неймовірно смачним. Пиріг з яблуками буде ніжний, у міру солодкий. М'яке пухнасте тісто добре ріжеться, а чарівний аромат змусить заздрити всіх сусідів.

Пиріг з яблуками на швидку руку - легкий рецепт

Для приготування тіста нам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • Вершкове масло - 70 г.
  • Яблука - 4 шт.
  • Борошно - 350 г.
  • Сіль - щіпка.
  • Сода - 2/3 ч. л.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 180 г.
  • Ванільний цукор - 8 г.
  • Кефір - 350 мл.
  • Кориця - 1-2 ч. л.

Дуже важливо, щоб всі продукти були кімнатної температури, потрібно заздалегідь дістати їх з холодильника. Ще один варіант - злегка нагріти кефір. Можна поставити на хвилину в мікрохвильовку, після чого кожні 15-20 секунд перевіряти і перемішувати, щоб більше нагрітий біля стінок посуду продукт не згорнувся. Тоді після змішування холодних яєць з теплим кефіром тісто стане якраз потрібної температури.

Відео дня

Як приготувати заливний пиріг з яблуками

Для початку розтоплюємо вершкове масло, щоб воно трохи вистигло до потрібного моменту. Розтопити можна в каструлі на плиті або в піалі в мікрохвильовці, розмішати.

Форму для випічки змащуємо з боків вершковим або рослинним маслом, застилаємо пергаментом для випічки. Якщо форма не роз'ємна, беремо папір із запасом, що потім було легше витягнути пиріг.

Тепер підготуємо начинку: яблука чистимо від серцевини і шкірки, в очищеному вигляді їх повинно вийти близько 400 грам. Ріжемо часточками завширшки близько 1 см.

Включаємо духовку, вона має встигнути розігрітися до 180 градусів. У ємність з борошном всипаємо соду і сіль і акуратно розмішуємо. Не треба гасити її оцтом, в пирозі вона не відчувається.

Далі в глибокому посуді міксером збиваємо яйця і цукор, всипаємо ванільний цукор. Вливаємо не холодний кефір, розтоплене масло і збиваємо на середній швидкості близько трьох хвилин.

Тепер на отриману масу потрібно просіяти через сито борошно, поступово додаючи і весь час перемішуючи. Таким чином акуратно замішуємо тісто вінчиком до отримання повної однорідності, по консистенції маса повинна стати як не дуже рідка і не дуже густа сметана.

Половину замішаного тіста виливаємо в форму, розрівнюємо лопаткою і викладаємо яблука, злегка вминаємо їх у тісто. Якщо робите з корицею - це якраз момент, щоб посипати нею яблука. Після цього викладаємо другу частину тіста і також добре розрівнюємо лопаткою.

Прибираємо в духовку і випікаємо приблизно 40 хвилин. Якщо пиріг вже зарум'янився, а середина ще не пропеклася і шпажка, якою ви проткнули пиріг для перевірки на готовність, виходить не сухою, а з сирим тістом, - прикриваємо фольгою і печемо ще 5-10 хвилин. Тоді пиріг доготується і не підгорить.

Виймаємо пиріг з яблуками з форми за пергамент, ставимо на дерев'яну дошку і даємо трохи охолонути. Перед подачею рясно посипаємо цукровою пудрою через ситечко. Випічкою можна насолоджуватися як в теплому, так і в повністю охолодженому варіанті.

Важливі поради:

  • Ще раз нагадаємо, що продукти мають обов'язково бути кімнатної температури. Заздалегідь виставте їх з холодильника, щоб в процесі не метушитися і не витрачати зайвий час на розігрівання. Якщо ви плануєте випікати вранці, простіше залишити кефір, яйця і масло поза холодильником з вечора.
  • Цей рецепт розрахований на круглу форму діаметром 26 см або квадратну розміром 23х23 см. Якщо ваша форма набагато більше, пропорційно збільште кількість кожного інгредієнта. Наприклад, для форми 30х30 см множимо вагу на 1,7.

Якщо ви не впоралися з тістом за 10 хвилин, не турбуйтеся - наб'єте руку і будете справлятися за 9! Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини: