Імбирне печиво за цим рецептом готується дуже просто і без клопоту з тестом.
Ароматне імбирне печиво асоціюється у нас з Новим роком та Різдвом. Науково доведено, що спеції в його складі покращують настрій, тому це відмінний антидепресант. Побалувати себе таким печивом можна і без приводу. За бажанням імбирне печиво можна вирізати красивими формочками і прикрасити глазур'ю.
Читайте також, як приготувати печиво гусячі лапки - хрустку солодкість з нашого дитинства.
Інгредієнти:
Для глазурі:
Заздалегідь увімкніть духовку розігріватися до 170°.
У каструлю покладіть вершкове масло, цукор, мед, всі спеції. Довести до кипіння, зняти з вогню і відразу додати в суміш соду. Вона повинна спінитися. Додати яйце і борошно. Замісити тісто спочатку ложкою, потім рукою. Тісто виходить злегка вологе і дуже щільне, воно не має липнути до рук.
Тісто розкачати в тонкий пласт товщиною приблизно 0,5 см. Вирізати формочками печиво. Викласти печиво на деко і випікати не більше 5 хвилин в розігрітій до 170° духовці. Таким чином випекти все печиво.
Для приготування глазурі збийте блендером яєчний білок з цукровою пудрою до твердих піків. Білок має бути холодним, прямо з холодильника. За бажанням додати в глазур пару крапель харчового барвника. Прикрасьте імбирне печиво на свій смак.