Дуже просте імбирне печиво: готується поки розігрівається духовка

Імбирне печиво за цим рецептом готується дуже просто і без клопоту з тестом.

Ароматне імбирне печиво асоціюється у нас з Новим роком та Різдвом. Науково доведено, що спеції в його складі покращують настрій, тому це відмінний антидепресант. Побалувати себе таким печивом можна і без приводу. За бажанням імбирне печиво можна вирізати красивими формочками і прикрасити глазур'ю.

Читайте також, як приготувати печиво гусячі лапки - хрустку солодкість з нашого дитинства.

Імбирне печиво з заварного тіста

Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;
  • вершкове масло - 125 г;
  • мед - 160 г;
  • цукор - 100 г;
  • яйця - 1 шт.;
  • імбир мелений - 1,5 ч. л.;
  • запашний перець - 1 ч. л.;
  • мелена кориця - 1 ч. л.;
  • мелена гвоздика - 1 ч. л.

Для глазурі:

  • яєчний білок - 1 шт.;
  • цукрова пудра - 150 г;
  • харчовий барвник - за бажанням.

Заздалегідь увімкніть духовку розігріватися до 170°.

У каструлю покладіть вершкове масло, цукор, мед, всі спеції. Довести до кипіння, зняти з вогню і відразу додати в суміш соду. Вона повинна спінитися. Додати яйце і борошно. Замісити тісто спочатку ложкою, потім рукою. Тісто виходить злегка вологе і дуже щільне, воно не має липнути до рук.

Тісто розкачати в тонкий пласт товщиною приблизно 0,5 см. Вирізати формочками печиво. Викласти печиво на деко і випікати не більше 5 хвилин в розігрітій до 170° духовці. Таким чином випекти все печиво.

Для приготування глазурі збийте блендером яєчний білок з цукровою пудрою до твердих піків. Білок має бути холодним, прямо з холодильника. За бажанням додати в глазур пару крапель харчового барвника. Прикрасьте імбирне печиво на свій смак.

Вас також можуть зацікавити новини: