Печиво гусячі лапки порадує будь-яких гостей / фото ua.depositphotos.com

Пісочне печиво гусячі лапки здатне підкорити будь-якого гурмана. Незважаючи на його простоту, воно тане в роті, залишаючи приємний післясмак. Для цього печива знадобляться самі звичайні продукти, а результат перевершить очікування.

Раніше ми розповідали, як приготувати тертий пиріг і чізкейк без випічки.

Сирне печиво гусячі лапки на маргарині

Щоб приготувати смачний десерт, який буде танути в роті, нам знадобляться:

Відео дня
  • сир в брикеті - 200 гр;
  • борошно - 260 г (при необхідності можна взяти більше);
  • вершкове масло або маргарин - 160 г;
  • цукор - 180 г;
  • яйця - 1 шт.;
  • сода - 0,5 ч. л.

Холодне масло натираємо на тертці, змішуємо його з сиром і яйцем. Потім додаємо борошно, соду і замішуємо тісто. Воно повинно вийти еластичним, м'яким і не липнути до рук. Загортаємо його в плівку і залишаємо відпочити в холодильнику на півгодини.

Цукор висипаємо в окрему тарілку - в ній ми будемо обвалювати печиво. Тісто присипаємо борошном і розкочуємо. Товщина повинна бути не більше 5 мм. Потім склянкою вирізаємо кружечки - розмір можна вибрати на свій смак.

Беремо один кружечок і кладемо його в цукор, злегка притискаючи. Потім складаємо його навпіл так, щоб солодкі кристали виявилися всередині. Півкола знову вмочаємо гарненько в цукор і знову складаємо, запечатуючи цукор всередині. Четвертинку потрібно обваляти в цукрі з одного боку і на ній зробити відбиток виделкою, щоб печиво було схожим на гусячу лапку. З усіх боків вмочати в цукрі не потрібно, інакше потім частування пригорить, стикаючись з гарячою поверхнею.

Випікаємо при 180 °C 15 хвилин, потім знижуємо температуру до 160 ° C і залишаємо ще на 10 хвилин - повинна з'явитися рум'яна кірочка, але стежте, щоб печиво не згоріло. Ідеально буде, якщо в духовці є режим конвекції.

Печиво можна їсти гарячим або дати йому охолонути. Додатково прикрашати його не потрібно - декоративну частину на себе беруть цукор і відбиток у вигляді лапки.

Вас також можуть зацікавити новини: