Кожне таке печиво неповторне на смак, і просто тане в роті!
Кокосове печиво – смачне печиво з доволі оригінальним смаком.
Хрустке зовні й ніжне, м'яке всередині, дуже ароматне і невагоме – так можна описати неймовірне печиво з кокосовою стружкою. Готується така випічка миттєво, а з'їдається ця смакота ще швидше!
Ароматно-апетитні кокосові ласощі будуть гарним доповненням до сімейного чаювання або для пригощання несподіваних гостей.
У кокосову стружку додати цукор та яйця. Все добре змішати і нагріти суміш на водяній бані до 40-45°С. Потім трохи збити міксером і покласти в холодильник на півгодини.
Викласти тісто на деко, застелене пекарським папером. Сформувати невеличке печиво.
Випікати печиво Congolais у розігрітій духовці при температурі 180°С впродовж 20 хвилин.
Білки збити до збільшення обсягу вдвічі, додавши дрібку солі. Поступово ввести цукрову пудру в білки. Маса повинна вийти трохи рідшою, ніж на безе.
Акуратно всипати борошно, розмішуючи ложкою. Додати кокосову стружку.
Випікати на фользі до готовності у попередньо розігрітій духовці. Поки "горбки" печива не почнуть підрум'янюватися, випікати в закритій духовці. Потім – у відкритій духовці, поки печиво не набуде більш-менш рівномірного кольору. Потім ще випікати в закритій духовці 3-5 хвилин.
Готове печиво остудити й тільки потім зняти з фольги.
Для прикрашення випічки розтопити шоколад на водяній бані, та прикрасити ним кокосове печиво.
Відокремити білок від жовтка. Збити жовток з 4 столовими ложками цукру і ваніліном. Додати розм'якшене вершкове масло, знову збити.
Каву розвести в теплому молоці та влити тонкою цівкою у приготовану масу, безперервно збиваючи. Всипати кокосову стружку і борошно, добре перемішати.
Читайте такожНайсмачніші налисники: як приготувати апетитну страву
Холодний білок збити в густу пишну піну, поступово всипаючи 1 столову ложку цукру. Додати його до приготовленої кокосової маси й обережно перемішати зверху вниз.
Викласти тісто вологою чайною ложечкою на деко, застелене папером для випічки. Злегка присипати какао.
Відправити деко в розігріту духовку і випікати при температурі 180°С упродовж 20-25 хвилин. Готове печиво остудити, і можна смакувати за чаєм або кавою.