Таке печиво добре смакуватиме із чаєм або кавою.
Печиво у формі на газу – смачні ласощі, які доволі легко приготувати. Головне, щоб у наявності виявилася спеціальна форма для печива.
Яйця перетерти з цукром та сіллю, найкраще міксером.
Вершкове масло розтопити та влити його до маси. Потім збити її ще раз. Додати соду, погашену оцтом.
Всипати борошно й продовжувати замішувати тісто до єдиної консистенції.
Покласти розігрівати форму на вогні. Влити у неї тісто. Готувати печиво по 2-3 хвилини з кожного боку – воно швидко печеться.
Для прикрашання
Вершкове масло слід попередньо розм'якшити, діставши з холодильника й залишивши на декілька годин на кухонному столі.
До м'якого масла насипати цукор і ванільний цукор, розтерти ложкою до однорідності. Далі розбивати по одному яйця до отриманої маси, розтирати її ложкою.
Просіяти борошно, змішане з сіллю та розпушувачем. Швидко замісити тісто і покласти в холодильник приблизно на годину.
Наповнити форму тістом (змащувати її не треба). Випікати на газу, регулюючи час до отримання бажаної рум'яності печива.
Розтопити на водяній бані молочний шоколад. Занурити в розтоплений шоколад капелюшки грибочків. Коли шоколад застигне, розтопити також на водяній бані білий шоколад. Занурювати в нього ніжки грибів, потім відразу ж опускати їх у мак.
Вершкове масло розтерти до білого кольору з цукром, додати ванільний цукор і продовжувати збивати до пишності.
Вбити по одному всі яйця, всипати борошно та розпушувач, влити воду мінеральну, все перемішати.
Викласти тісто у форму і випікати близько 3 хвилин з кожного боку.
Аби таке печиво під час охолодження не відсиріло, найкраще викладати їх на решітку, а не на цільну поверхню. Печиво добре смакує з чаєм або кавою.