Легке у приготуванні печиво, але приємне на смак.
Смачне та ніжне печиво дуже просто приготувати, до того ж із доступних складових. Воно стане чудовим частуванням до чаю або кави у колі родини або для гостей.
Розділити яйця на білок і жовток. Жовтки змішати вінчиком з ванільним цукром.
Читайте такожХрустке пісочне печиво: як приготувати смаколик через м’ясорубку
Білки збити в легку піну. Додати частинами цукрову пудру і збити до щільних стійких піків.
Змішати силіконовою лопаткою білки з жовтками, до однорідної консистенції. Додати просіяне борошно та вимісити однорідне тісто.
Викласти тісто у кулінарний мішок з насадкою (великий круглий отвір).
Відсадити на пергамент печиво довжиною близько 7 см. Посипати цукровою пудрою.
Випікати у розігрітій духовці при температурі 175°С, приблизно 10-14 хвилин. Печиво "Савоярді" має бути світлого кольору. Зняти його з пергаменту й остудити на решітці.
Розм’якшене вершкове масло розтерти з цукром. Додати яйце та молоко, перемішати до однорідності за допомогою вінчика.
Молоко підігріти до кімнатної температури.
Борошно з’єднати з розпушувачем і частинами ввести до основної маси, замішуючи тісто. Замішувати можна спочатку ложкою, а потім руками. Тісто має вийти м'яке та еластичне, яке зовсім не липнутиме до рук.
Увімкнути духовку і розігріти до 180°С.
Розкачати тісто у пласт 0,5 см завтовшки і з допомогою формочки вирізати печиво.
Викласти заготовки на деко, застелене пергаментним папером. Випікати печиво при 180°С близько 15 хвилин.
Чорнослив замочити у гарячій воді на 10 хвилин, промити й обсушити. Горіхи (четвертинки) також промити та обсушити на рушнику.
Яйця збити з сіллю і цукром на середніх оборотах, поки маса не побіліє.
У збиту масу додати кокосову стружку й розмішати до однорідності. Повинна вийти волога розсипчаста маса, яка добре ліпиться. З тіста сформувати кульки завбільшки з волоський горіх.
Читайте такожЯк замаринувати сливи на зиму: рецепти пікантної заготовки
За бажання в серединку печива можна додати горішок або чорнослив.
Готове печиво викласти на холодну решітку, застелену килимком або пергаментом.
Відправити у заздалегідь розігріту духовку до 180°С на 20-23 хвилини. Через 10-12 хвилин верх прикрити зім'ятим і розправленими пергаментом, випікати до золотистого кольору. Почекати, поки печиво охолоне, потім можна ним смакувати.