Рецепт маринованих слив / фото ua.depositphotos.com

Читайте такожКрем-суп з пельменями: рецепт апетитної страви

Для їх приготування найкраще обирати тверді й м'ясисті плоди, від яких буде добре відокремлюватися кісточка. Заготовлюють такі сливи як із кісточкою, так і без неї.

Мариновані сливи, своєю чергою, можуть бути складовою різних салатів, м'ясних і рибних страв чи закускою до міцних напоїв. Використовувати їх можна також для приготування десертів та пирогів.

Мариновані сливи без стерилізації

  • Сливи (сині) - 1,5 кг
  • Сіль - 2 ч.л.
  • Цукор - 170 г
  • Оцет - 80 мл
  • Лавровий лист - 4 шт.
  • Гвоздика - 6 шт.
  • Запашний перець - 6 шт.
  • Перець горошком - 4 шт.
  • Вода - 300 мл

Сливи вимити, обірвати "хвостики". Кожну із них "наколоти" дерев'яною паличкою.

На дно стерилізованих баночку покласти спеції: три гвоздички, дві-три горошини чорного й запашного перцю, пару лаврових листочків, і наповнити сливою "по плічка".

Залити окропом, накрити прокип'яченими кришками, залишити на 15 хвилин.

Злити воду зі слив, додати у неї сіль, цукор та оцет. Закип'ятити.

Залити сливи киплячим маринадом й одразу ж закрутити банки кришками.

Пікантні мариновані сливи

  • Сливи - 3 кг
  • Вода - 2 л
  • Цукор - 750 г
  • Оцет 9% - 200 мл
  • Гвоздиковий перець (запашний перець) - 2 шт.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Мелена кориця - 0,25 ч. л.

Сливи помити й перебрати. Потім проколоти плоди, щоб вони краще промаринувалися в декількох місцях.

Читайте такожАроматне варення з винограду: як приготувати оригінальний смаколик на зиму

Банки попередньо простерилізувати на пару або в духовці. Розкладаємо в них сливи й залити окропом, залишити на 5-6 хвилин, потім злити.

Приготування сиропу. У воду висипати цукор і довести до кипіння.

Додати до слив спеції й залити їх сиропом.

Банки закрутити, перевернути, накрити чимось теплим. Після того, як охолонуть, перенести у прохолодне місце.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram