Ласувати домашнім сирним печивом люблять і дорослі, і діти.
Печиво з сиром – смачна та поживна випічка. Її основу складає сир.
Свіжоспечене ароматне домашнє печиво з сиром люблять і дорослі, і діти. А для дітей така випічка ще й дуже корисна.
Четверту частину сиру відкласти вбік. Решта сиру покласти в миску, додати жовтки і 1-2 столові ложки цукру.
Читайте такожАроматно-апетитний смаколик на зиму: рецепти корисного варення з малини
Розтерти сир з жовтками до однорідної маси. Додати соду (не гасити). Перемішати і дати постояти 3-5 хвилин.
До сирної маси додати борошно. Підсипати потроху, мішаючи ложкою. Коли мішати буде важко, замісити тісто руками. Муки може знадобитися більше, залежно сиру.
Готове тісто скачати в кулю й прибрати у холодильник на 1,5 години.
Дістати охолоджене тісто, посипати борошном поверхню і розкачати його в пласт товщиною 3-5 мм. Половину тіста змастити відкладеним раніше сиром. Якщо сир не надто м'який, можна додати до нього ложку сметани або молока й розтерти в окремій чашці, після чого нанести на тісто. Зверху на сир посипати решту цукру.
Накрити сирну половину тіста порожньою частиною. Скачати в рулет.
Увімкнути духовку на 170-180°С.
Відрізати від рулету шматочки товщиною в 1 см і викладати на деко, застелене папером для випічки або фольгою. Зверху можна ще трохи присипати цукром. Випікати у гарячій духовці 20-25 хвилин.
Для начинки
Родзинки перебрати та промити. Якщо вони дуже сухі, то можна залити родзинки окропом і витримати хвилин 7, а потім обсушити на рушнику.
Масло збити з цукром і сіллю, додати яйця та вершки, збити. Всипати борошно з крохмалем і розпушувачем, завести м'яке тісто. Місити його не потрібно, швидко зібрати в грудку і прибрати у холод на 30 хвилин.
Приготування начинки. Сир змішати з цукром і яйцем, додати трохи ваніліну та крохмалю або борошна. Додати просушені родзинки й перемішати.
Тісто розкачати і за допомогою формочки вирізати кружальця. Покласти в них начинку заклеїти краї подібно до вареників.
Викласти печиво на лист і відправити у духовку випікати при температурі 190°С упродовж 25 хвилин. Готову випічку остудити й подавати.
Насамперед слід просіяти борошно. Всипати в миску до борошна цукор та соду. Потім додати сир, розім’яти його ложкою.
Масло нарізати невеликими кубиками й додати до решти інгредієнтів у мисці, перемішати.
Читайте такожНайніжніші вареники з вишнею: як приготувати неймовірно смачну страву
В окремій посудині збити яйця та додати їх у миску до основної маси. Вимісити тісто й відставити його у холод на 15 хвилин.
Дістати тісто з холодильника і розкачати його товщиною 4 мм. Розрізати на прямокутники, ближче до краю покласти заздалегідь порізаний скибочками мармелад і скрутити трубочкою.
Відправити рогалики у розігріту до 180°С духовку на 20 хвилин. Скоринка випічки повинна бути рум'яною.