Вівсяне печиво-дуже смачна випічка до чаю, яку легко приготувати вдома.
Домашнє вівсяне печиво дуже ніжне всередині і хрустке зовні. Зробити вдома ідеальні ласощі до чаю зможе навіть той кулінар, який раніше нічого не випікав. За бажанням в печиво можна додати шоколад, горіхи або родзинки, а також зробити дієтичну версію печива.
Для приготування печива візьміть пластівці не швидкого приготування, а такі, що довго варяться. Пластівці подрібнити в чаші блендера. Яйце збити з сіллю і цукром до однорідності. У яєчну масу додати олію і соду. Додати перемелені пластівці і просіяти борошно. Замісити однорідне тісто.
Тісто розділити на дрібні кульки. Присипати стіл борошном і розкачати печиво. Щоб печиво було однаковим за розміром, можна видавити його склянкою. Викласти печиво на деко з пергаментом і випікати 30-45 хвилин при 180°.
Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Шоколад і горіхи порубати ножем. Пластівці подрібнити в блендері. Змішати пластівці з борошном, сіллю і розпушувачем.
Масло кімнатної температури змішати з цукром і яйцем, потім додати шоколад і горіхи. Вмішати борошно з пластівцями і добре перемішати. Залишити тісто на 1 годину в холодильнику. Деко застелити папером для випікання. Викласти печиво ложкою і випікати 15 хвилин при 180°.
Вівсяні пластівці подрібнити блендером. Сухофрукти залити окропом і залишити на 15 хвилин. Горіхи подрібнити в блендері. Змішати вівсяні пластівці, кокосову стружку і суміш сухофруктів і горіхів. Влити яблучне пюре і перемішати масу. Змочити руки холодною водою і сформувати печиво з тіста. Викласти на деко з пергаментом і випікати 15-20 хвилин при 180°.