Ці рецепти вівсяного печива виручать, якщо мало часу і ви любите корисну випічку.
З цукром або медом, з яйцями і без, і навіть без борошна - ми зібрали рецепти вівсяного печива на будь-який смак і на всі випадки життя - вам точно сподобається.
Раніше ми розповідали, як приготувати імбирне печиво - дуже простий рецепт.
Корицю у вівсяне печиво радимо додавати обов'язково - вона надає випічці неповторний смак і аромат. Для приготування вам знадобляться:
Відокремте жовтки від білків і збийте їх 1/2 вершкового масла, корицею і цукром. Збийте білки в щільну піну. Обсмажте вівсяні пластівці на маслі, яке залишилося, протягом 10 хвилин, помішуючи. Дайте охолонути і змішайте з яєчно-цукровою сумішшю і борошном. Додайте білки, перемішайте. Ложкою викладіть печиво на деко з пергаментом. Випікайте 15 хвилин у розігрітій духовці при 180°С.
Ця випічка готується з родзинками і медом, за рахунок цього зменшується кількість цукру в рецепті. Також це вівсяне печиво чудово готувати в піст. Для приготування вам знадобляться:
Запарте родзинки, а потім пробийте їх в блендері на пюре. З'єднайте масло і воду, цукор, сіль, родзинки і перемішайте. Додайте вівсяну муку або пластівці, подрібнені в борошно, і знову перемішайте. Пшеничне борошно з'єднайте з розпушувачем, ваніліном і корицею. Додайте в основну масу і перемішайте. Відщіпуючи невеликі шматочки, сформуйте кульки розміром з волоський горіх. Викладіть на деко з пергаментом і злегка приплюсніть. Випікайте в розігрітій духовці при 180°C 10-15 хвилин.
Ще один цікавий пісний рецепт вівсяного печива - тут цукор повністю замінили медом. Для приготування вам знадобляться:
Подрібніть вівсяні пластівці в блендері. Змішайте отримане борошно, розпушувач і горіхи. Додайте олію і мед і замісіть тісто. Сформуйте за допомогою двох ложок, змочених у воді, печиво і викладіть його на деко з пергаментом. Притисніть печиво злегка і посипте зверху подрібненими горіхами. Випікайте в розігрітій духовці при 180°C 10-15 хвилин.
Рецепт для тих, хто бореться із зайвими кілограмами. У цьому печиві немає не тільки борошна, а й яєць і цукру - замість них банани і сухофрукти. Для приготування вам знадобляться:
Розімніть банани виделкою або пробийте в блендері. Додайте вівсяні пластівці, ванілін, корицю і сіль, перемішайте, накрийте харчовою плівкою і залиште на півгодини. Помийте і обдайте окропом сухофрукти. Поріжте курагу і чорнослив на шматочки, додайте разом з родзинками до бананово-вівсяної маси, перемішайте. Сформуйте печиво, викладіть на деко з пергаментом. Випікайте в розігрітій духовці при температурі 180°C 10-15 хвилин.