
Ароматне імбирне печиво асоціюється у нас з Новим роком та Різдвом. Науково доведено, що спеції в його складі покращують настрій, тому це відмінний антидепресант. Побалувати себе таким печивом можна і без приводу. За бажанням імбирне печиво можна вирізати красивими формочками і прикрасити глазур'ю.
Читайте також, як приготувати печиво гусячі лапки - хрустку солодкість з нашого дитинства.
Імбирне печиво з заварного тіста
Інгредієнти:
- борошно - 500 г;
- вершкове масло - 125 г;
- мед - 160 г;
- цукор - 100 г;
- яйця - 1 шт.;
- імбир мелений - 1,5 ч. л.;
- запашний перець - 1 ч. л.;
- мелена кориця - 1 ч. л.;
- мелена гвоздика - 1 ч. л.
Для глазурі:
- яєчний білок - 1 шт.;
- цукрова пудра - 150 г;
- харчовий барвник - за бажанням.
Заздалегідь увімкніть духовку розігріватися до 170°.
У каструлю покладіть вершкове масло, цукор, мед, всі спеції. Довести до кипіння, зняти з вогню і відразу додати в суміш соду. Вона повинна спінитися. Додати яйце і борошно. Замісити тісто спочатку ложкою, потім рукою. Тісто виходить злегка вологе і дуже щільне, воно не має липнути до рук.
Тісто розкачати в тонкий пласт товщиною приблизно 0,5 см. Вирізати формочками печиво. Викласти печиво на деко і випікати не більше 5 хвилин в розігрітій до 170° духовці. Таким чином випекти все печиво.
Для приготування глазурі збийте блендером яєчний білок з цукровою пудрою до твердих піків. Білок має бути холодним, прямо з холодильника. За бажанням додати в глазур пару крапель харчового барвника. Прикрасьте імбирне печиво на свій смак.