Така глазур добре тримає форму та не кришиться.
Глазур на желатині – чудова прикраса для домашніх смаколиків. Вона добре тримається на випічці, не ламається й не розкришиться під час розрізання. Особливо підходить така білосніжна, однорідна й гладенька глазур для пасок.
Швидкорозчинний желатин залити 2 столовими ложками холодної води й залишити для набухання на 5 хвилин.
Читайте такожГлазур для пряників: найкращі рецепти оздоби для випічки
Зняти з вогню й додати набряклий желатин, розмішати до повного розчинення. Потім збити міксером до білизни, впродовж 2-3 хвилин. Дати охолонути до теплого стану.
Глазур готова до нанесення на випічку.
Однак можна розділити глазур на дві частини. В одну додати какао-порошок, перемішати до однорідності.
Використовуючи пензлик, спершу нанести білу глазур. А зверху капнути глазур’ю іншого кольору й за допомогою зубочистки зробити цікаві візерунки.
Слід зауважити: якщо глазур застигла завчасно, можна додати в неї столову ложку гарячої води і добре перемішати; якщо вона довго не застигає – то треба дати їй підсохнути до ранку в сухому, прохолодному місці.
Желатин замочити у 2 столових ложках води й відставити убік на 5 хвилин.
У каструлі з товстими стінками з’єднати цукор і решту води. Помішуючи, довести до кипіння та розчинення цукру.
Влити набряклий желатин й інтенсивно впродовж 10 секунд перемішати до розчинення желатину. Відразу зняти з вогню.
Потім одразу ж треба почати збивати суміш: спочатку на низьких, а потім на високих оборотах міксера. Приблизно через 2-3 хвилини маса перетвориться на досить густу піну. Додати лимонний сік і збити ще 15-20 секунд.
Глазур готова й дуже швидко застигає.