Домашній шоколадний крем-прекрасна основа для святкового торта.
Домашній шоколадний крем можна використовувати у випічці і пирогах, начинити ним вафельні трубочки або змастити бісквітні коржі для торта. Дуже смачно використовувати його як соус для млинців або оладок, або навіть як самостійний десерт до чаю. Пропонуємо вам 4 простих і однаково смачних рецепта домашнього шоколадного крему.
Шоколад розламати на невеликі шматочки або натерти на тертці. Із загальної кількості вершків відміряти 65 мл. Решту поставити в холодильник. Ці вершки влити в каструлю, довести до кипіння і зняти з вогню. Всипати шматочки шоколаду, перемішати і розчинити. Поставити суміш в холодильник.
Решту вершків дістати з холодильника і відразу збити блендером. Змішати збиті вершки з шоколадною масою. Поставити в холодильник крем на 12 годиною. Перед використанням ще раз збити масу блендером.
Какао просіяти через ситечко. Змішати з цукром, дрібкою солі і ваніліну. Влити в каструлю або металеву миску 150 г молока і поставити на плиту на середній вогонь. Решту молока змішати з борошном, щоб не залишилося грудочок.
Коли молоко на плиті стане гарячим, але не закипить, всипати суху суміш з какао і відразу добре перемішати. Варити 2-3 хвилини на мінімальному вогні. Потім влити в каструлю суміш борошна і молока. Помішуючи ложкою, варити ще кілька хвилин. Потім додати м'яке вершкове масло і варити крем ще кілька хвилин.
Використовувати крем можна коли він повністю охолоне.
Такий крем готується в каструлі з товстим дном або на водяній бані. При другому способі верхній посуд не має торкатися води. Рецепт заварного крему ми вже публікували. А щоб зробити його шоколадним, додайте тертий чорний шоколад за кілька хвилин до закінчення варіння.
Шоколад заздалегідь розтопити на водяній бані або мікрохвильовці і остудити до кімнатної температури. Масло нагріти до кімнатної температури. Збивати м'яке масло блендером кілька хвилин. Потім додати до масла цукрову пудру і розтоплений шоколад. Ще раз збити блендером. Потім додати сир і в останній раз збити блендером до однорідності.
Крем прибрати в холодильник на 20 хвилин. Такий крем відмінно підходить до млинців і тортів.