Домашні сіннабони виходять дуже пишними і неймовірно ароматними.
Сіннабони, або булочки з корицею - всесвітньо відома випічка, яка зустрічається в меню більшості кав'ярень і кондитерських. Повітряне і злегка тягуче тісто з вершковим кремом створюють ідеальне поєднання. Приготувати ароматні синнабони можна в домашніх умовах, якщо дотримуватися рецепта. Щоб тісто вийшло повітряним і вдалим, обов'язково візьміть найсвіжіші дріжджі.
Інгредієнти для тіста:
Для начинки:
Для крему:
Яйця залишити при кімнатній температурі. Вершкове масло розтопити. Молоко нагріти до температури приблизно 40°. Додати в молоко дріжджі і пару ложок цукру. Перемішати, накрити рушником і залишити опару на 10 хвилин.
У велику миску просіяти борошно, додати цукор і сіль. Вбити в борошно два яйця, влити молочну суміш з дріжджами і додати розтоплене масло. Перемішати тісто спочатку ложкою, а потім руками, поки воно не почне трохи відставати від рук. Більше борошна не додавайте, навіть якщо тісто занадто липке, інакше булочки вийдуть "забитими".
Присипати стіл борошном і продовжити місити тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Викласти тісто в миску, змащену соняшниковою олією. Накрити миску з тестом вологим рушником і прибрати в холодильник на 1,5-2 години. Воно має збільшитися в розмірі.
Коли тісто піднялося, розкачайте його на столі в тонкий прямокутник. Потім приготуйте начинку. Для цього змастіть тісто по всій довжині розм'якшеним вершковим маслом. Змішайте корицю з цукром і рівномірно посипте змащене маслом тісто. Злегка втисніть цукрову суміш у тісто руками. Скрутіть прямокутник тіста в рулет. Наріжте рулет на однакові за розміром кола - вийде приблизно 12 шт.
Викласти булочки на деко з пергаментом і залишити на 30-40 хвилин, щоб вони піднялися. За цей час розігріти духовку до 180°. Випікати булочки 30-40 хвилин, поки вони не зарум'яняться.
Для крему збити інгредієнти до однорідності. Замість вершкового сиру можна взяти сир і пару ложок сметани. Кремом змастити гарячі булочки відразу після запікання. І подавати ароматну випічку до столу.