Смачні вафлі будуть ідеальним доповненням до чаю або кави.
Вафлі – смачні, ароматні, хрусткі й розсипчасті ласощі. Вони чудово смакують зі згущеним молоком, медом, улюбленим джемом або варенням. Рецепт їх приготування вимагає наявності спеціальної форми – вафельниці.
Розтопити масло в сотейнику з товстим дном на маленькому вогні на плиті.
Читайте такожНіжний бісквітний рулет: як приготувати смаколик із сирним кремом
Додати в масло яйце. Перед тим слід перевірити, щоб масло не було гарячим, бо яйце може зваритися. Перемішати яйце з маслом до однорідності.
Всипати борошно та ванілін. Перемішати вінчиком до стану гладкого однорідного тіста.
Розігріти вафельницю. За потреби змастити її маслом. Викласти столову ложку тіста. Випікати вафлі кілька хвилин до золотистого кольору.
Такі вафлі можна скрутити трубочкою. Але робити це треба відразу після випікання, поки вона м'яка та гаряча, бо потім вафля стає хрусткою.
Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було пом'якшало.
У глибокій мисці з'єднати розм'якшене масло, цукор та ванільний цукор. За допомогою міксера на великих оборотах добре все змішати.
Додати сир, знову добре все збити. Якщо у сир крупнозернистий, краще попередньо протерти його через дрібне сито. Розбити в сирну масу по одному яйця, при цьому після кожного добре все збивати міксером.
Всипати у тісто частинами просіяні крохмаль, борошно і розпушувач. Вимішати тісто лопаткою або збити міксером. У результаті воно виходить густе й однорідне.
Добре розігріти вафельницю. Пластини можна не змащувати, адже в тісті багато масла. На розігріті форми викласти по 1 столовій ложці тіста. Випікати вафлі 5-7 хвилин, але варто орієнтуватися за своєю вафельницею.
Всі продукти повинні бути кімнатної температури. У яєць відокремити білки від жовтків. До жовтків додати простий і ванільний цукор, збити вінчиком до однорідної світлої маси.
Читайте такожРозсипчастий тертий пиріг: як приготувати смачну випічку з повидлом
Молоко злегка підігріти у мікрохвильовці (близько 30 сек.), поступово влити в яєчно-масляну суміш, не перестаючи збивати вінчиком.
Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в рідку суміш у 2-3 етапи, щоразу перемішуючи, щоб не було грудок.
У білки додати дрібку солі і збити до стійкої, пишної піни. Потім акуратно їх вмішати в тісто - воно буде як досить рідка сметана.
Розігріти вафельницю. Наливати у неї по 1 ст. л. тіста й випікати до золотистого кольору. Готові хрусткі вафлі знімати на решітку.