Солодкі і ніжні млинці - прекрасний десерт до Масляної.
У понеділок 8 березня в Україні розпочнеться Масляний тиждень - веселе свято, яке супроводжується традицією готування і поїдання млинців. Млинці на Масляну можуть мати як солону, так і солодку начинку. Ніжні млинці з яблуком стануть прекрасним доповненням до чаю або кави на Масляному тижні.
Для млинців:
Для начинки:
Борошно просіяти в миску, змішати з цукром і сіллю. Додати 2 яйця і кілька ложок молока, збити міксером. Добре вимісити тісто, щоб не було грудочок. Невеликими порціями вливати молоко і замішувати міксером. Залишити готове тісто на 15 хвилин. Яблука очистити і нарізати середнім кубиком, обсмажити на сковороді на вершковому маслі.
Через пару хвилин додати до яблук паличку кориці, бадьян, сік лимона і цукор, тушкувати 7 хвилин. Якщо начинка для млинців занадто рідка, додати трохи крохмалю. Залишити начинку остигати. У тісто для млинців додати рослинну олію і посмажити тонкі млинці. На кожен млинець викласти 5 ст. л. начинки і загорнути рулетиком. Подавати з цукровою пудрою.
Читайте також інші рецепти: