Як зробити пишні оладки нашвидкуруч без мороки та марнування часу - читайте у матеріалі УНІАН.
Оладки - традиційне блюдо слов'янської кухні, вважається, що готувати їх можна тільки з дріжджового тіста. Оригінальний рецепт саме такий, але якщо дріжджів вдома немає, або возитися з ними не хочеться - можна вибрати іншу технологію. УНІАН розповість, як зробити пишні оладки на кефірі, ряжанці або молоці.
Раніше ми говорили про те, який рецепт бісквіта найкращий.
Ряжанку можна пити, як самостійний напій, або використовувати її для приготування смачних оладок.
Вам знадобляться:
Ряжанку кімнатної температури влити в глибоку ємність, додати до неї соду і ретельно перемішати. В окремій ємності змішати яйця з цукром і сіллю. Віночком збити до повного розчинення цукру, змішати масу з ряжанкою. Борошно просіяти і порціями ввести в підготовлену суміш, перемішати виделкою. Кількість борошна можна регулювати - дивіться, щоб тісто по консистенції нагадувало густу сметану. Накрити миску з тестом рушником, прибрати на 15-20 хвилин в тепле місце. Розігріти на сковороді олію, викласти ложкою кілька порцій тіста, випікати з кожного боку по 2-3 хвилини.
Унікальна рецептура від наших бабусь, яку можна використовувати для приготування смачних і солодких оладок на сніданок.
Вам знадобляться:
У глибокій мисці змішати цукор з яйцями, розтерти до повного розчинення цукру (збивати не потрібно). В окрему ємність вилити кефір, додати соду, перемішати. З'єднати разом кефір і яєчну масу, перемішати, всипати туди ж просіяне борошно. Додати нарізані яблука без шкірки. На сковороді розігріти олію, обсмажувати оладки по 2-3 хвилини з кожного боку.
Дана технологія приготування підійде тим, хто любить панкейкі. Частування вийде не таким пишним, як на кефірі, зате дуже смачним.
Вам знадобляться:
Яйце вбити в глибоку ємність, разом з цукром збити віночком 1-2 хвилини. Додати молоко, перемішати. Борошно не просівати, змішати з розпушувачем, додати до яєчної маси. Розмішати тісто - по консистенції воно повинно вийти трохи густіше млинцевого. На сковороду налити рослинну олію, добре розігріти. Смажити оладки з кожного боку по 2-3 хвилини до готовності.