Багато українців люблять бісквіт, адже це відмінний десерт, який відносно легко та швидко можна приготувати як для улюблених домочадців, так й перед приходом гостей. Якщо витратити трохи більше часу та проявити фантазію, то вже готовий бісквіт можна перетворити в прекрасний торт.
УНІАН розбирався, як приготувати ідеальний пишний бісквіт в духовці та мультиварці.
- Головні правила для пишного бісквіта - про що важливо пам'ятати
- Рецепт пишного бісквіта в духовці - впорається будь-хто
- Рецепт бісквіта в мультиварці - десерт на швидку руку
- Рецепт шоколадного бісквіта для ледачих
Раніше ми говорили про те, як зробити чізкейк за 1 годину за рецептом шеф-кухаря.
Головні правила для пишного бісквіта - про що важливо пам'ятати
Немає нічого кращого та смачнішого класичного бісквіта. Пишна та рум'яна випічка порадує будь-кого, але важливо не забувати основні правила:
- Завжди необхідно вкрай ретельно просівати борошно.
- Яйця для десерту повинні бути холодними, тому кондитери рекомендують поставити їх на пару хвилин в морозильну камеру.
- Ретельно та акуратно відокремлювати жовтки та білки, адже якщо білок не буде кристально чистий, то це зведе всю працю нанівець.
- Перед тим, як збивати білки, необхідно переконатися, що посуд абсолютно сухий.
- Бісквіт не сприймає втрати часу, тому збиті в міцну піну білки важливо відразу ж змішати з основою для тіста акуратними легкими рухами спеціальною лопаткою. Саме тісто потрібно одразу залити в форму та поставити випікатися в розігріту духовку.
- Під час випікання ні в якому разі не можна відкривати дверцята духовки!
І ще один секрет - вже готовий бісквіт залишаємо на пару хвилин в духовці, після чого дістаємо і залишаємо остигати. І тільки після цих маніпуляцій його можна буде дістати з форми.
Рецепт пишного бісквіта в духовці - впорається будь-хто
Бісквіт за цим рецептом дуже простий та ідеально підійде як основа для торта, так і самостійний десерт.
Що необхідно для пишного класичного бісквіта:
- холодні яйця - 6 шт.;
- цукор - 1 ст.;
- борошно - 1 ст.;
- сіль - дрібка.
Сам десерт готуємо за наступною технологією:
- Крок 1. Просіваємо борошно.
- Крок 2. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки з дрібкою солі збити до густої піни, а жовтки розтерти спеціальною лопаткою з цукром.
- Крок 3. Змішуємо білки та жовтки дуже акуратно перемішуючи зверху-вниз.
- Крок 4. У яєчну суміш поступово додаємо борошно й повільно та акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою.
Крок 5 - останній - бісквіт випікаємо приблизно 30-40 хвилин при температурі 180ºС.
Рецепт бісквіта в мультиварці - десерт на швидку руку
Тісто замішуємо, як в першому рецепті, але разом з борошном додаємо розпушувач.
Форму змащуємо вершковим масло, після чого виливаємо тісто.
Вибераем режим "Випічка" та встановлюємо час 50 хвилин.
Після закінчення програми бісквіт повинен постояти в мультиварці ще 15 хвилин, після чого його можна діставати.
Рецепт шоколадного бісквіта для ледачих
Якщо дуже любите шоколадні десерти, а возитися не хочеться, то можна схитрувати. Для цього вам знадобиться какао.
Спочатку замішуємо тісто на класичний бісквіт. Потім додаємо какао порошок до 30 грам, інакше десерт вийде гірким. Випікаємо 30-40 хвилин при 180ºС і вуаля - десерт готовий.