Як приготувати смачний десерт на радість дорослим і дітям - читайте на УНІАН.
Дивовижно смачний шоколадний кекс – чудові домашні ласощі! Більш цікавим смак такої випічки зроблять, зокрема, додані банани. А щоб десерт став ще більш ароматним і апетитним, його слід покрити глазур’ю.
Масло слід заздалегідь дістати з холодильника, щоб пом’якшало. З’єднати його з цукром, збити міксером до пишноти.
Читайте такожНіжно-повітряний торт "Пташине молоко": як приготувати неймовірний десерт
Банани очистити від шкірки і поламати на шматочки. Ретельно розім'яти м'якоть виделкою.
Шоколад розтопити на водяній бані, охолодити до кімнатної температури. Під час розтоплювання можна додати 2-3 ст. л. молока або вершків.
У збиту масляно-яєчну суміш додати розтоплений шоколад і розім'яті банани. Збити все міксером до однорідності.
Борошно просіяти з какао та розпушувачем. Частинами всипати до масляно-бананової маси. Збити міксером на низькій швидкості.
Перекласти тісто в форму для кексу. Відправити у попередньо розігріту до 180°С духовку й випікати приблизно 45 хвилин. Готовий кекс перевернути на блюдо і вийняти з форми. Злегка охолодити та посипати какао.
Для глазурі
Банани очистити й розтерти зі сметаною до гладкості.
З'єднати в одній мисці какао, борошно та соду. Перемішати і змішати з банановим пюре.
М'яке масло розтерти з цукром. Потім вмішати туди яйце.
З'єднаємо бананове тісто з масляно-яєчною сумішшю. Ретельно розмішати та всипати нарубані горіхи.
Змастити форму вершковим маслом і налити тісто. Випікати 30-35 хвилин за температури 180-200°С. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою: якщо проткнувши кекс, вона виходить сухою – десерт готовий.
Зі сметани та цукру приготувати глазур, змішавши їх до повної однорідності. Полити нею зверху остиглий кекс.