Розповідаємо, що потрібно зробити, щоб оладки вийшли рум'яні, легкі та пористі.
Щоб пишні оладки на кефірі вийшли, як у бабусі, для початку дістаньте потрібні продукти з холодильника за кілька годин до приготування. Альтернативний варіант - розігріти кефір 10-15 секунд в мікрохвильовці або поставити хвилин на 10-15 в каструлю з гарячою водою.
Дуже важливо, щоб всі продукти були кімнатної температури - краще залишити їх на столі з вечора, ніж використовувати холодними.
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
Дріжджі потрібно розвести в теплому або кімнатної температури кефірі. З'єднати з просіяним 2-3 рази борошном і вимісити. Поставити тісто піднятися в тепле місце, накривши миску бавовняним або лляним рушником, можна прикрити харчовою плівкою. Як варіант, можна поставити миску на велику ємність з гарячою водою, а взимку - на табуретку біля батареї, періодично повертаючи.
І головний секрет - тільки коли тісто підніметься, в нього потрібно додати яйця, масло, цукор і сіль. Потім повторно вимісити і дати піднятися вдруге. А вже після цього, більше не розмішуючи, приступати до випічки. Брати тісто потрібно обов'язково змоченою у воді столовою ложкою і викладати на змащену маслом гарячу сковороду, обсмажуючи на середньому вогні з двох боків до золотистого кольору.
Потрібні продукти:
У теплому кефірі розводимо дріжджі, додаємо яйця, масло, сіль і цукор. Додаємо добре просіяне борошно, вимішуємо і даємо тісту піднятися.
Яблука очищаємо від шкірки і насіння (спочатку вирізаємо серцевину, потім - зрізаємо шкірку). В тісто, що піднялося, безпосередньо перед випічкою додаємо яблука, нарізані тонкими часточками або дрібними кубиками. Оладки на кефірі без соди смажимо на розігрітій олії.
Подавати з медом, згущеним молоком, варенням і сметаною, джемом.
Раніше УНІАН розповідав, як спекти тонкі і в дірочку млинці на кефірі - три дивовижні рецепти.