Млинці на кефірі / Фото: pixabay.com

Ми звикли готувати млинці на молоці або воді. Але млинці на кефірі - вони інші. І зараз ми говоримо не про пишні оладки, а саме про млинці - тонкі та в дірочку. Млинці на кефірі відрізняються від тих, що готують на молоці: вони виходять з легкою кислинкою, а ще - дуже ніжні.

Раніше ми розповідали, як приготувати золотисті млинці на молоці і тонкі млинці на воді.

Млинці на кефірі класичні

Млинці виходять тонкими і ніжними - легкості їм додає сода, яка реагує з кислотою і розм'якшує тісто. Для приготування вам знадобляться:

Відео дня
  • кефір - 500 мл;
  • яйця - 3 шт.;
  • борошно - 150 г;
  • сіль - 1/2 ч. л.;
  • сода - 1/2 ч. л.;
  • цукор - 1 ст. л.;
  • олія - 2 ст. л.

Збийте яйця, додайте сіль, соду і цукор. Влийте олію, додайте половину борошна і половину кефіру і перемішайте.

Яйця і кефір повинні бути кімнатної температури, а борошно краще просіяти.

Додайте борошно, що залишилося, і кефір і ще раз перемішайте - повинна вийти однорідна консистенція. Дайте тісту настоятися 15 хвилин. Випікайте млинці на добре розігрітій сковороді, змащеній олією. Розподіляйте тісто тонким шаром і обсмажуйте на середньому вогні до золотистого кольору.

Змащуйте сковорідку періодично олією.

Млинці на кефірі з окропом

Заварні млинці на кефірі дуже популярні. Окріп "відповідає" за дірочки в млинцях - їх виходить багато. Для приготування вам знадобляться:

  • кефір - 500 мл;
  • вода - 300 мл;
  • яйця - 2 шт.;
  • борошно - 300 г;
  • сода - 1/2 ч. л.;
  • цукор-2 ст. л.; 
  • сіль - дрібка;
  • олія - 2 ст. л. 

Збийте яйця з цукром і сіллю. Влийте кефір, перемішайте. Всипте просіяне борошно, ретельно вимішайте і залиште тісто на 10 хвилин. Влийте тонкою цівкою окріп, постійно перемішуючи масу. Додайте соду, перемішайте. Влийте олію. Випікайте на гарячій сковороді на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін.

Млинці на кефірі - рецепт з молоком

Замість окропу можна в млинці додати гаряче молоко - буде ще смачніше. Для приготування вам знадобляться: 

  • кефір - 500 мл;
  • молоко - 250 мл;
  • борошно - 250 г;
  • яйце - 1 шт;
  • сіль - 1/2 ч. л.;
  • сода - 1 ч. л.;
  • цукор - 1 ст. л.;
  • олія - 1 ст. л.

Змішайте підігрітий кефір з яйцем, сіллю, цукром. Додайте соду і перемішайте. Всипте борошно і ще раз перемішайте. Влийте тонкою цівкою кипляче молоко, помішуючи тісто. Додайте масло. Змастіть сковороду маслом, випікайте млинці на розігрітій сковороді - на середньому вогні з обох сторін до золотистості.

Вас також можуть зацікавити новини: