Така домашня випічка надзвичайно смачна, корисна й різноманітна.
Свіжа домашня випічка – це завжди неймовірно смачно. А приготовлені з сиром смаколики будуть ще й корисними.
Рецептів випічки з сиром безліч, варто лише обрати той, який більше до вподоби. З сирного тіста, зокрема, печуть не лише всіма улюблене з дитинства печиво, а й пироги, запіканки, кекси, рулети та основи для відкритих пирогів.
Така випічка є чудовим сніданком, особливо, якщо присмачити її варенням, сметаною, вершками, згущеним молоком, улюбленим сиропом або ягодами й фруктами. А для тих, хто не дуже полюбляє солодке, можна спекти несолодкі вироби з сиру.
Для пісочного тіста
Для начинки
Родзинки або інші сухофрукти (можна ще додати подрібнені горіхи та цедру лимона)
Приготування тіста. Вершкове масло розтопити й охолодити. Борошно просіяти і з'єднати з розпушувачем. Яйце злегка збити виделкою або вінчиком.
До розтопленого масла додати цукор, ванільний цукор і перемішати. Всипати какао й добре розмішати, щоб не було грудок.
Додати в масляну суміш злегка збите яйце і перемішати вінчиком або виделкою. Поступово всипати борошно з розпушувачем і замісити тісто.
Відокремити від тіста третину й прибрати у морозилку. Решта тіста розкачати і викласти у форму для випікання.
Приготування сирної начинки. Родзинки (або інші сухофрукти) вимити й обсушити (якщо додавати чорнослив або курагу, то їх слід порізати).
Розтопити вершкове масло. Яєчні білки акуратно відокремити від жовтків і покласти в холодильник. Жовтки розмішати виделкою.
Сир викласти у миску і розім'яти виделкою. Додати до нього цукор та ванільний цукор, добре перемішати. Влити вершкове масло і ще раз перемішати. Додати жовтки, перемішати. Всипати крохмаль та знову добре все перемішати.
Вкинути родзинки (або інші сухофрукти). Перемішати, щоб вони рівномірно розподілилися.
Охолоджені яєчні білки збити міксером у міцну піну. Додати в сирну масу збиті білки й акуратно перемішати. Викласти начинку на тісто та рівно розподілити по поверхні.
На великій тертці натерти заморожене тісто й посипати ним сирну начинку. Відправити пиріг у попередньо розігріту до 180°C духовку й випікати близько 30 хвилин.
Сир ретельно розім’яти з цукром, додати яйця, корицю та сіль. Усе добре перемішати.
Борошно змішати з розпушувачем і просіяти, поступово ввести у сирну масу та замісити м'яке тісто.
Чайною ложкою відщипувати тісто й сформувати пончики розміром з волоський горіх.
У невеликому казанку або сотейнику розігріти олію та акуратно занурювати пончики (вони мають плавати в ній). Смажити до готовності й рум'яності з усіх боків.
Готові пончики викласти на паперовий рушник, щоб позбутися надлишків жиру. Остудити, посипати цукровою пудрою й подавати до столу.
Для тіста
Для начинки
Змішати сир, молоко, олію та сіль. Борошно змішати з розпушувачем, половину всипати в сирну масу і перемішати. Додати решту борошна й вимісити добре тісто. Розкачати тісто в пласт приблизно 25 на 30 см.
Читайте такожНайсмачніший гарбузовий пиріг: як приготувати ніжно-ароматну випічку
Скрутити рулет. Покласти швом униз на деко, застелене пекарським папером. Зверху змастити молоком. Можна також посипати кунжутом.
Відправити рулет у заздалегідь розігріту духовку й випікати за температури 175°C орієнтовно 40-45 хвилин. Спечений рулет остудити на решітці, після чого можна нарізати шматочками й смакувати ним.