Пиріг на чайній заварці-незвичайний, але дуже простий у приготуванні десерт.
Чайний пиріг - дуже незвичайний і простий у приготуванні десерт, який готується зі звичайного чорного чаю. Як начинку для такого пирога зазвичай використовують варення або горіхи. Така випічка дуже виручить, коли на кухні не залишилося нічого крім борошна, чаю і залишків варення, але хочеться чогось солодкого.
Ми підготували два рецепти чайного пирога - з яйцем і пісний. Обидва рецепти дуже смачні, але з яйцем цей десерт виходить пишнішим.
Варення для пирога можна вибрати будь-яке - десерт в будь-якому випадку буде смачним. Але враховуйте, що ягідне варення може поміняти колір тіста на сірий. Цукру можна взяти менше, якщо варення дуже солодке.
Заваріть 200 г міцного чорного чаю. У мисці збийте цукор з яйцем до пишної піни. Чим краще збите яйце - тим пишніше буде пиріг. При постійному розмішуванні влийте в збите яйце гарячий чай. Помішувати треба, щоб яйце не згорнулося.
Влийте соняшникову олію і варення, перемішайте до однорідності. Потім всипте просіяне борошно і перемішайте тісто до однорідності. В самому кінці всипте в тісто соду, якщо варення з ягодами або лимоном, або розпушувач.
Форму для випічки змастіть маслом і влийте тісто. Випікайте пиріг 40 хвилин при 180°. Перевіряйте готовність зубочисткою. Якщо верх рум'яний, а всередині пиріг сирий - накрийте його фольгою.
Заварити і остудити міцний чорний чай. Змішати остиглий чай з варенням, дрібкою солі і цукром. Влити олію, додати розпушувач і оцет. Вмішати борошно і рубані горіхи. Тісто має бути густим, щоб в ньому стояла ложка. Форму для запікання змастити олією. Поставте пиріг у розігріту духовку до 180° на 40 хвилин.