Такий пиріг можна готувати в будь-яку пору року. А в сезон достигання цих соковитих фруктів - це просто обов’язково!
Приготувати смачну випічку до чаю або кави неймовірно просто! Чудовим варіантом буде, наприклад, смачний пиріг з яблуками.
Складові для такого пирога є абсолютно доступні. А якщо готувати пиріг на кефірі – він вийде пухким, ніжним і неймовірно ароматним.
Всі інгредієнти для випічки мають бути однієї температури, тому слід заздалегідь дістати з холодильника яйця.
Читайте такожАроматне варення з груш: рецепти неймовірного фруктового смаколика
Збити кефір з яйцями та олією до однорідного стану. Всипати цукор і ванільний цукор. Ще раз збити все вінчиком. Додати корицю.
Просіяти у тісто борошно разом із розпушувачем і сіллю. Добре його перемішати тісто, можна виделкою. В результаті тісто виходить доволі рідким.
Яблука нарізати тонкими шматочками. Можна їх не чистити, лише видалити насіннєву коробочку. Додати нарізані яблука в тісто.
Добре перемішати тісто з яблуками й дати постояти 10 хвилин, щоб кожен яблучний шматочок просяк тістом.
Форму для випічки пирога трохи змастити маслом. Вилити тісто з яблуками. Запікати пиріг у розігрітій до 190°С духовці приблизно 35-40 хвилин. Перед подачею яблучний пиріг краще охолодити
Форму застелити пергаментом, змастити його вершковим маслом. Покласти форму в холодильник, щоб масло не тануло.
Яблука очистити й нарізати на шматочки середнього розміру. Скропити яблука соком лимона. Додати до яблук цукор за смаком і кукурудзяний крохмаль (або картопляний крохмаль). Все акуратно перемішати і відставити вбік.
Збити міксером два яйця зі склянкою цукру. При цьому цукор слід всипати поступово. В отриману суміш додати ванільний цукор. Знову перемішати – має утворитися досить стійка піна. Додати вершкове масло і все перемішати.
Паралельно розігріти духовку до 180°С.
Влити у суміш кефір і перемішати все ложкою. Потім частинами додати в суміш просіяне борошно, все ретельно перемішати, щоб не було грудочок у тісті.
У кінці додати соду, погашену оцтом. Тісто за консистенцією має бути, як густа сметана.
Дістати форму для випікання з холодильника. На дно форми викласти приблизно половину тіста. Акуратно розрівняти його. На тісто рясно викласти підготовлені яблука.
Зверху яблук викласти решту тіста. Розрівняти його. Довільно викласти поверх тіста маленькі шматочки вершкового масла.
Відправити пиріг з яблуками в розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин. Як мине вказаний час, дістати пиріг з духовки. Перевірити його готовність зубочисткою. Дати пирогу трохи охолонути. Акуратно зняти форму. За бажанням зверху присипати його цукровою пудрою.
Насамперед слід увімкнути духовку. Борошно просіяти.
Яйця вбити в миску, додати цукор. Усе добре збити. Влити кефір, додати теплий маргарин і соду. Перемішати.
Частинами додавати борошно, перемішувати ложкою. Тісто має бути, як густа сметана.
Читайте такожСмачне домашнє печиво: рецепти приготування випічки без яєць
Вимити і нарізати яблука з персиками.
Форму змастити маслом, посипати борошном. Влити у форму половину тіста. Викласти фрукти (за бажанням посипати цукром). Залити фрукти тістом.
Відправити пиріг у духовку на середню полицю. Випікати його при температурі 180°С до готовності, приблизно 30 хвилин.