Рецепт печива без яєць / фото ua.depositphotos.com

Є чимало рецептів приготування смачного домашнього печива, в тому числі й без використання яєць. Випічка у результаті може бути абсолютно різною: пісочною, м'якою, ніжною або розсипчастою.

Медове печиво

  • Борошно - 180 г
  • Мед - 115 г
  • Вершкове масло - 60 г
  • Коричневий цукор - 2 ст.л.
  • Кориця - 1 ст.л.
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Сіль - дрібка

У сотейник викласти мед, коричневий цукор та вершкове масло. Покласти його на плиту і нагрівати, помішуючи, на слабкому вогні, поки не розтане масло. Зняти сотейник з вогню і залишити на 5 хвилин остигати.

Читайте такожНайніжніші вареники з вишнею: як приготувати неймовірно смачну страву

Відео дня

У мисці з'єднати борошно, розпушувач, сіль і корицю. Можна все просіяти через сито, щоб наситити борошно киснем.

Додати в борошно остиглу медово-масляну суміш і замісити м'яке еластичне тісто. Воно має бути дуже м'яким і податливим. Слід намагатися не додавати у нього зайве борошно.

Скачати з тіста кульки завбільшки з волоський горіх або трохи більше. Викласти їх на застелене пергаментом деко. Злегка розплющити кульки руками.

Відправити деко з печивом у розігріту до 200°С духовку на 5-7 хвилин на середній рівень (орієнтуватися слід на особливості своєї духовки). Печиво має злегка підрум'янитися зверху та знизу.

Готове печиво дістати з духовки, прибрати з дека. Повністю охолодити випічку за кімнатної температури й подавати до столу.

Печиво зі смаженою цибулею

  • Борошно - 1 ст.
  • Рослинна олія - 60 мл (+ для обсмажування цибулі)
  • Сіль - 0,25 ч.л.
  • Сода харчова - 0,25 ч.л.
  • Оцет - 1 десерт.л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Цибулину очистити, помити та нарізати кубиками. У сковороду налити олії й обсмажити нарізану цибулю на середньому вогні. Викласти в окрему тарілку цибулю для охолодження. Ввімкнути розігріватися духовку на 200°С.

Як приготувати печиво без яєць / фото ua.depositphotos.com

У глибокій мисці змішати просіяне борошно, сіль, соду, гашене оцтом, олію та обсмажену цибулю. Замісити тісто. Тісто добре збирається в кулю руками.

На присипаному борошном столі розкачати тісто. Воно не дуже добре розкачуватиметься, тому краще робити це невеликими порціями. Далі формочками вирізати печиво. Викласти на деко, застелене пекарським папером, і випікати 20-25 хвилин.

Готовому печінкою дати охолонути.

Печиво на згущеному молоці

  • Пшеничне борошно - 400 г
  • Вершкове масло - 150 г
  • Згущене молоко - 400 г

Вершкове масло краще дістати з холодильника за 2-3 години до замісу. Увімкнути духовку на 180°С.

Читайте такожНеповторний смак дитинства: рецепт домашнього печива "Горішки"

У миску для тіста (або чашу міксера) викласти масло. Всипати до нього просіяне борошно. Додати згущене молоко. Замісити тісто.

Змастити деко маслом і притрусити борошном.

Руками сформувати печиво-кульки. Залишити між печивом по 2-3 см, щоб вони не злиплися в духовці. Випікати печиво впродовж 20-25 хвилин або до золотистого кольору, враховуючи його розмір.