
Є чимало рецептів приготування смачного домашнього печива, в тому числі й без використання яєць. Випічка у результаті може бути абсолютно різною: пісочною, м'якою, ніжною або розсипчастою.
Медове печиво
- Борошно - 180 г
- Мед - 115 г
- Вершкове масло - 60 г
- Коричневий цукор - 2 ст.л.
- Кориця - 1 ст.л.
- Розпушувач - 1 ч.л.
- Сіль - дрібка
У сотейник викласти мед, коричневий цукор та вершкове масло. Покласти його на плиту і нагрівати, помішуючи, на слабкому вогні, поки не розтане масло. Зняти сотейник з вогню і залишити на 5 хвилин остигати.
Читайте такожНайніжніші вареники з вишнею: як приготувати неймовірно смачну страву
У мисці з'єднати борошно, розпушувач, сіль і корицю. Можна все просіяти через сито, щоб наситити борошно киснем.
Додати в борошно остиглу медово-масляну суміш і замісити м'яке еластичне тісто. Воно має бути дуже м'яким і податливим. Слід намагатися не додавати у нього зайве борошно.
Скачати з тіста кульки завбільшки з волоський горіх або трохи більше. Викласти їх на застелене пергаментом деко. Злегка розплющити кульки руками.
Відправити деко з печивом у розігріту до 200°С духовку на 5-7 хвилин на середній рівень (орієнтуватися слід на особливості своєї духовки). Печиво має злегка підрум'янитися зверху та знизу.
Готове печиво дістати з духовки, прибрати з дека. Повністю охолодити випічку за кімнатної температури й подавати до столу.
Печиво зі смаженою цибулею
- Борошно - 1 ст.
- Рослинна олія - 60 мл (+ для обсмажування цибулі)
- Сіль - 0,25 ч.л.
- Сода харчова - 0,25 ч.л.
- Оцет - 1 десерт.л.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Цибулину очистити, помити та нарізати кубиками. У сковороду налити олії й обсмажити нарізану цибулю на середньому вогні. Викласти в окрему тарілку цибулю для охолодження. Ввімкнути розігріватися духовку на 200°С.

У глибокій мисці змішати просіяне борошно, сіль, соду, гашене оцтом, олію та обсмажену цибулю. Замісити тісто. Тісто добре збирається в кулю руками.
На присипаному борошном столі розкачати тісто. Воно не дуже добре розкачуватиметься, тому краще робити це невеликими порціями. Далі формочками вирізати печиво. Викласти на деко, застелене пекарським папером, і випікати 20-25 хвилин.
Готовому печінкою дати охолонути.
Печиво на згущеному молоці
- Пшеничне борошно - 400 г
- Вершкове масло - 150 г
- Згущене молоко - 400 г
Вершкове масло краще дістати з холодильника за 2-3 години до замісу. Увімкнути духовку на 180°С.
Читайте такожНеповторний смак дитинства: рецепт домашнього печива "Горішки"
У миску для тіста (або чашу міксера) викласти масло. Всипати до нього просіяне борошно. Додати згущене молоко. Замісити тісто.
Змастити деко маслом і притрусити борошном.
Руками сформувати печиво-кульки. Залишити між печивом по 2-3 см, щоб вони не злиплися в духовці. Випікати печиво впродовж 20-25 хвилин або до золотистого кольору, враховуючи його розмір.