Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем - це традиційна випічка на Вознесіння Господнє.
На Вознесіння Господнє наші предки готували пиріжки з зеленою цибулею. Ця страва об'єднувала сім'ю за загальним святковим столом. Такими смачними і ситними пиріжками також можна побалувати себе і без приводу. Смачні рецепти пиріжків з цибулею і яйцем публікує УНІАН.
У кефір додати соду або розпушувач. У борошно додати цукор і сіль, поступово влити кефір і олію. Перемішати і замісити тісто. Накрити тісто рушником і залишити на 30 хвилин. Яйця відварити круто і охолодити.
Нарізати яйця кубиком, а зелену цибулю дрібно порубати. Змішати начинку, посолити і поперчити. Якщо начинка занадто суха, можна додати сметану. Тісто розділити на однакові кульки і тонко розкачати. Викласти начинку і защипнути пиріжки. На сковороді розігріти олію. Обсмажувати пиріжки 2-3 хвилини з кожного боку і викласти на серветку.
Дріжджі залити теплою водою і залишити на 15 хвилин. Одне яйце збити з сіллю і цукром. Злегка підігріти молоко і влити в яєчну суміш. Додати дріжджі. Влити олію. Просіяти в рідку суміш борошно через сито і замісити тісто.Тісто накрити рушником і залишити на 2 години підніматися.
Зварити 5 яєць, ще одне залишити для змазування пиріжків. Яйця нарізати кубиком, цибулю дрібно порубати. Яйця з цибулею перемішати і посолити. Розділити тісто на однакові шматочки. Тонко розкачати тісто, покласти начинку і защипнути пиріжки. Викласти пиріжки на деко на змащений олією пергамент. Змастити зверху збитим яйцем. Випікати 25 хвилин при 180 градусах.