Який краще брати сир для запіканки і як правильно її готувати - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Сирна запіканка - смачне і корисне блюдо, яке подобається в будь-якому віці. Її легко можна приготувати вдома, якщо знати прості секрети і нюанси. УНІАН розповість, що можна додати в запіканку замість манки і як зробити цей десерт неймовірно смачним.
Раніше ми говорили про те, як готується сирна запіканка за іншими рецептами.
Корисний лайфхак: для запіканки найкраще брати сир максимальної жирності. Чим вище цей показник - тим щільнішою і смачною вийде блюдо.
Сир перетерти з яйцями, додати цукор і ретельно перемішати. Потім додати борошно і знову перемішати, щоб консистенція вийшла однорідною. Залишити на 20 хвилин "настоятися", а потім викласти у форму, змащену маслом. Випікати запіканку 30-50 при 180°C.
Сир розтерти з яйцем, всипати сіль, цукор, ваніль, масло, сметану і родзинки. Ретельно перемішати сирну масу і викласти її в форму, змащену вершковим маслом. Випікати блюдо в духовці 30-40 хвилин при температурі 180°C.
У глибоку миску висипати манку, яйця, сіль і ванільний цукор. Перемішати віночком або збити міксером до однорідної консистенції. Додати сир і ще раз перемішати, а потім залишити на 15-20 хвилин для набухання манки. Духовку в цей час розігріти до 180°C, а вишні вимити.
Сирну масу викласти у форму для запікання, змащену маслом, зверху додати вишні. Готувати запіканку в духовці 40 хвилин при 180°C.