Ці відкриті пиріжки часто подають до супу.
Розтягяї - це пироги з дріжджового тіста у формі човника з отвором зверху. Розстебнуті пиріжки отримали таку назву через спосіб ліплення, оскільки вони не защипувалися посередині. Такі пиріжки традиційно подавали до супів і ухи. Начинку вони можуть мати саму різну, але традиційно готуються з рибою або м'ясом. Також можна покласти в начинку гриби, капусту або варені яйця.
Для начинки:
Для дріжджового тіста зробити опару з теплого молока і розведених в ньому дріжджів. Всипати цукор і сіль, просіяти чверть борошна і поставити в тепле місце на півгодини. У готову опару всипати борошно, що залишилося, додати рослинну олію і замісити гладке еластичне тісто. Перекласти тісто в миску, накрити харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 1 годину.
Для начинки цибулю дрібно нарізати і обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. Додати до цибулі фарш, сіль, улюблені спеції. Смажити 7 хвилин на середньому вогні. Тісто розділити на однакові кульки і розкатати їх. Сформувати овальні коржі. У центр пирога викласти начинку і защипати в формі човника. Розігріти духовку до 180 градусів, пироги викласти на змащений олією пергамент на деко. Випікати 30 хвилин при 180-ти градусах.
Борошно просіяти, додати по щіпці сіль і цукор, сухі дріжджі, перемішати. Додати в суміш склянку теплої води і рослинну олію, ретельно замісити тісто. Поставити тісто на годину в тепле місце. Філе щуки ретельно оглянути і видалити всі кісточки. Цибулю нарізати соломкою і обсмажити на олії до золотистого кольору. Рибне філе перемолоти у фарш.
Рибний фарш обсмажувати на олії 5 хвилин. Потім змішати зі смаженою цибулею і смажити ще 5 хвилин, посолити і поперчити. Сьомгу нарізати на невеликі шматочки - по одному на пиріжок. Нагріти духовку до 180 градусів. Тісто скачати в валик і нарізати шматочками розміром з куряче яйце. Кожен шматочок тонко розкатати в коржик. Викласти по 2 столові ложки начинки в тісто. Защипнути розтягаї, залишивши отвір посередині. В отвір кожного пиріжка викласти по шматочку сьомги.
Покласти пиріжки на змащене маслом деко. Яйце вбити в миску і збити виделкою. Змастити яйцем кожен пиріжок і поставити деко в духовку. Випікати 45 хвилин при 180 градусах. Готові пиріжки посипати рубаною зеленню.
Читайте також інші рецепти: