Повітряний пиріг з куркою як у мами: 3 кращих рецепта

Як зробити заливний пиріг з куркою і які ще рецепти точно сподобаються вашим близьким - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Пиріг з куркою - оригінальний варіант вечері або обіду, який можна швидко приготувати для всієї родини. Поєднання можуть бути самими різними - курка з грибами, з цибулею, з картоплею або іншими, не менш смачними, інгредієнтами. УНІАН підкаже, як зробити пиріг з куркою і цибулею або іншими овочами.

Раніше ми говорили про те, як приготувати заливний пиріг на кефірі або воді.

Пиріг з куркою з листкового тіста з грибною начинкою

  • курячі стегна - 8 шт;
  • рослинна олія - 1 ст. л;
  • копчений бекон - 8 скибочок;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • печериці - 250 гр;
  • чебрець - 1\4 пучка;
  • борошно - 2 ст. л;
  • курячий бульйон - 400 мл;
  • молоко - 200 мл;
  • листкове тісто - 400 гр;
  • яйця - 1 шт.

Курку нарізати великими шматками, смажити на олії 5-8 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Курку дістати, замість неї покласти на сковороду бекон, готувати 5 хвилин. Додати нарізані гриби і цибулю, а також подрібнений чебрець - обсмажувати 5-8 хвилин на середньому вогні.

Всипати борошно, перемішати, влити молоко і бульйон, викласти в сковороду курку. Довести до кипіння, тушкувати 30 хвилин на повільному вогні. Викласти начинку в форму для запікання з високими бортиками. Розкатати листкове тісто, накрити їм форму для випічки, відрізати зайві шматки. Змастити тісто збитим яєчним жовтком, випікати в духовці 30 хвилин при 200 °C.

Заливний пиріг з куркою, яйцями і сиром

  • яйця - 4 шт;
  • куряче філе - 300 гр;
  • петрушка, кріп - 1 пучок;
  • сир - 100-150 гр;
  • сіль, перець;
  • цукор - 1 ч. л;
  • сметана - 350 гр;
  • вершкове масло - 150 гр;
  • борошно - 300 гр;
  • розпушувач - 0.5 ч. л;
  • кунжут.

Яйця (2 шт) відварити круто, курку теж відварити і нарізати шматочками. Подрібнити зелень, натерти сир на тертці, з'єднати з яйцями і куркою, посолити, поперчити, перемішати.

Приготувати тісто: збити 2 яйця з цукром і сіллю, додати сметану і розтоплене вершкове масло, ще раз збити. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем, додати в яєчну масу. 

Форму для запікання змастити маслом, вилити половину тіста, викласти начинку, зверху залити тістом, що залишилося. Посипте кунжутом і запікайте 30-35 хвилин при 180 °C.

Пиріг з куркою і картоплею овочевий

  • картопля - 2-3 шт;
  • морква - 1 шт;
  • вершкове масло - 100 гр;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • борошно - 50 гр;
  • сіль, перець;
  • чебрець - 0.5 ч. л;
  • курячий бульйон - 350 мл;
  • куряче філе - 250 гр;
  • молоко - 180 мл;
  • зелений горошок заморожений - 80 гр;
  • кукурудза заморожена - 80 гр;
  • листкове тісто - 400 гр.

Картоплю очистити, нарізати кубиками, моркву нарізати кружечками, викласти овочі в сотейник. Залити водою, довести до кипіння, накрити кришкою, варити на мінімальному вогні 8-10 хвилин. Злити рідину, викласти овочі на тарілку.

На сковороді розігріти масло, обсмажити на ньому цибулю до золотистого кольору, потім додати борошно і спеції, перемішати. Поступово вливаючи на сковороду бульйон і молоко, довести суміш до кипіння. Готувати 2 хвилини до тих пір, поки суміш не загусне. 

Викласти в сковороду курку, горошок, кукурудзу, моркву і картоплю, перемішати, зняти з вогню. Тісто розділити навпіл, розкачати два пласта. Один покласти на дно форми для випічки, розрівняти. Викласти начинку, накрити другим пластом і закріпити краю. Випікати в духовці 35-40 хвилин при 220 °C.

Вас також можуть зацікавити новини: