Як зробити заливний пиріг з куркою і які ще рецепти точно сподобаються вашим близьким - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Пиріг з куркою - оригінальний варіант вечері або обіду, який можна швидко приготувати для всієї родини. Поєднання можуть бути самими різними - курка з грибами, з цибулею, з картоплею або іншими, не менш смачними, інгредієнтами. УНІАН підкаже, як зробити пиріг з куркою і цибулею або іншими овочами.
Раніше ми говорили про те, як приготувати заливний пиріг на кефірі або воді.
Курку нарізати великими шматками, смажити на олії 5-8 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Курку дістати, замість неї покласти на сковороду бекон, готувати 5 хвилин. Додати нарізані гриби і цибулю, а також подрібнений чебрець - обсмажувати 5-8 хвилин на середньому вогні.
Всипати борошно, перемішати, влити молоко і бульйон, викласти в сковороду курку. Довести до кипіння, тушкувати 30 хвилин на повільному вогні. Викласти начинку в форму для запікання з високими бортиками. Розкатати листкове тісто, накрити їм форму для випічки, відрізати зайві шматки. Змастити тісто збитим яєчним жовтком, випікати в духовці 30 хвилин при 200 °C.
Яйця (2 шт) відварити круто, курку теж відварити і нарізати шматочками. Подрібнити зелень, натерти сир на тертці, з'єднати з яйцями і куркою, посолити, поперчити, перемішати.
Приготувати тісто: збити 2 яйця з цукром і сіллю, додати сметану і розтоплене вершкове масло, ще раз збити. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем, додати в яєчну масу.
Форму для запікання змастити маслом, вилити половину тіста, викласти начинку, зверху залити тістом, що залишилося. Посипте кунжутом і запікайте 30-35 хвилин при 180 °C.
Картоплю очистити, нарізати кубиками, моркву нарізати кружечками, викласти овочі в сотейник. Залити водою, довести до кипіння, накрити кришкою, варити на мінімальному вогні 8-10 хвилин. Злити рідину, викласти овочі на тарілку.
На сковороді розігріти масло, обсмажити на ньому цибулю до золотистого кольору, потім додати борошно і спеції, перемішати. Поступово вливаючи на сковороду бульйон і молоко, довести суміш до кипіння. Готувати 2 хвилини до тих пір, поки суміш не загусне.
Викласти в сковороду курку, горошок, кукурудзу, моркву і картоплю, перемішати, зняти з вогню. Тісто розділити навпіл, розкачати два пласта. Один покласти на дно форми для випічки, розрівняти. Викласти начинку, накрити другим пластом і закріпити краю. Випікати в духовці 35-40 хвилин при 220 °C.