Заливний пиріг - смачне і ситне блюдо, яке може приготувати навіть починаюча господиня. Такий пиріг дуже виручає, якщо вам не хочеться возитися з тестом і бруднити руки. УНІАН розповість, як зробити заливний пиріг на кефірі або воді з різними начинками.
Заливний пиріг з капустою - улюблений рецепт
- капуста - 500 гр;
- зелена цибуля і петрушка;
- сіль, перець;
- яйця - 4 шт;
- сметана - 200 гр;
- борошно - 200 гр;
- розпушувач - 1 ч. л;
- рослинне масло.
Капусту вимити, нашаткувати, викласти в ємність і залити окропом на 10 хвилин. Злити рідину, додати подрібнену зелень, сіль і перемішати. В окремій ємності збити яйця, додати сметану і сіль. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і додати в яєчну масу. Перемішати до однорідної консистенції, з'єднати з капустою і зеленню. Форму для випічки змастити маслом, вилити тісто, випікати пиріг 30-40 хвилин при 200 °C.
Заливний пиріг - рецепт на кефірі з куркою
- куряче філе - 800 гр;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- рослинна олія;
- зелена цибуля, петрушка;
- сіль, перець;
- яйця - 2 шт;
- кефір - 500 мл;
- борошно - 320 гр;
- цукор - 1 ч. л;
- сода - 0.5 ч. л.
Цибулю нарізати кубиками, обсмажити на олії до золотистого кольору. Філе нарізати шматочками, викласти до цибулі, готувати 15 хвилин. Зняти з вогню, додати подрібнену зелень і сіль, перемішати.
Збити яйця, додати кефір, ретельно збити масу. В окремій ємності з'єднати просіяне борошно, соду, цукор, 0.5 ч.л солі, всипати це все в яєчно-кефірну масу і перемішати. Влити 2 ст.л рослинного масла і знову перемішати.
Форму для випічки змастити маслом, вилити 2\3 тіста, зверху викласти начинку, залити її тістом, випікати пиріг 30 хвилин при 180 °C.
Заливний пиріг з цибулею і яйцем як у бабусі
- яйця - 11 шт;
- зелена цибуля - 200 гр;
- сіль, перець;
- сметана - 250 гр;
- кефір - 300 мл;
- просіяне борошно - 300 гр;
- розпушувач - 20 гр;
- рослинна олія;
- панірувальні сухарі - 1 ст. л.
Круто відварити 6 яєць, очистити, нарізати кубиками. Змішати їх з дрібно нарізаною цибулею, сіллю, перцем і 1 ст.л сметани. В окрему миску вбити 4 яйця і 1 білок, додати 0.5 ч.л солі, 200 гр сметани, кефір і ретельно збити віночком. Борошно просіяти, всипати розпушувач, перемішати і додати до рідких інгредієнтів.
Форму для випічки змастити маслом, посипати сухарями, викласти на дно половину тіста, зверху посипати начинкою, залити другою половиною тіста і розрівняти. Змішати в окремій ємності жовток і 1 ст.л сметани. Змастити цією масою верх пирога, поставити його в духовку і випікати 1 годину при 180 °C.