Вдалий рецепт пишного заливного пирога на кефірі або воді, який виходить у всіх - читайте в матеріалі УНІАН.
Заливний пиріг - смачне і ситне блюдо, яке може приготувати навіть починаюча господиня. Такий пиріг дуже виручає, якщо вам не хочеться возитися з тестом і бруднити руки. УНІАН розповість, як зробити заливний пиріг на кефірі або воді з різними начинками.
Капусту вимити, нашаткувати, викласти в ємність і залити окропом на 10 хвилин. Злити рідину, додати подрібнену зелень, сіль і перемішати. В окремій ємності збити яйця, додати сметану і сіль. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і додати в яєчну масу. Перемішати до однорідної консистенції, з'єднати з капустою і зеленню. Форму для випічки змастити маслом, вилити тісто, випікати пиріг 30-40 хвилин при 200 °C.
Цибулю нарізати кубиками, обсмажити на олії до золотистого кольору. Філе нарізати шматочками, викласти до цибулі, готувати 15 хвилин. Зняти з вогню, додати подрібнену зелень і сіль, перемішати.
Збити яйця, додати кефір, ретельно збити масу. В окремій ємності з'єднати просіяне борошно, соду, цукор, 0.5 ч.л солі, всипати це все в яєчно-кефірну масу і перемішати. Влити 2 ст.л рослинного масла і знову перемішати.
Форму для випічки змастити маслом, вилити 2\3 тіста, зверху викласти начинку, залити її тістом, випікати пиріг 30 хвилин при 180 °C.
Круто відварити 6 яєць, очистити, нарізати кубиками. Змішати їх з дрібно нарізаною цибулею, сіллю, перцем і 1 ст.л сметани. В окрему миску вбити 4 яйця і 1 білок, додати 0.5 ч.л солі, 200 гр сметани, кефір і ретельно збити віночком. Борошно просіяти, всипати розпушувач, перемішати і додати до рідких інгредієнтів.
Форму для випічки змастити маслом, посипати сухарями, викласти на дно половину тіста, зверху посипати начинкою, залити другою половиною тіста і розрівняти. Змішати в окремій ємності жовток і 1 ст.л сметани. Змастити цією масою верх пирога, поставити його в духовку і випікати 1 годину при 180 °C.