Розповідаємо, як приготувати ці цукерки трьома різними способами.
Смачні цукерки "Рафаелло" мало кого залишають байдужим. Вони давно асоціюються зі святковим настроєм. Водночас ціна цих солодощів постійно зростає.
На щастя, приготувати цукерки Рафаелло власноруч не складно. Головне - вибрати хороший рецепт. Сьогодні розглянемо три таких.
Для початку розглянемо, як зробити Рафаелло своїми руками в більш класичному виконанні. Для приготування беремо:
М'яке масло збиваємо до пишності та побіління. Порційно додаємо згущене молоко кімнатної температури, не перестаючи збивати.
Далі всипаємо ванільний цукор і кокосову стружку, ретельно перемішуємо.
Залишаємо цю масу стабілізуватися в холодильнику на 12 годин.
У цей час потрібно очистити мигдаль. Для цього опустіть його в киплячу воду на хвилину, а потім помістіть у крижану воду. Це спростить завдання.
Очищений мигдаль підсушуємо в духовці при 140 градусах. Важливо не дати йому підрум'янитися.
Тепер формуємо цукерки, вкладаючи всередину горіхи. Обвалюємо їх у стружці та перекладаємо на тарілку. До подачі рафаелки потрібно зберігати в холоді. Зазначимо, що якщо суміш для цукерок надто рідка, можна додати трохи сухого молока, подрібненого мигдалю або стружки.
Як не дивно, можна приготувати простий варіант Рафаелло власноруч - із вафлями. Для них потрібно взяти:
Подрібнюємо вафлі в блендері. Пересипаємо їх в окрему миску та змішуємо зі згущеним молоком, м'яким маслом і кількома ложками кокосової стружки. Маса має ліпитися, але не бути занадто забитою.
Ложкою набираємо цю масу, всередину вкладаємо горішок і скачуємо кульку. Її потім покриваємо кокосовою стружкою.
Залишаємо рафаелки в холодильнику на годину або на 20 хвилин у морозилці.
Наостанок розглянемо, як приготувати Рафаелло своїми руками без масла. для приготування беремо:
У сотейнику змішуємо молоко, підсолоджувач і крохмаль. Добре перемішуємо вінчиком і уварюємо до густого крему. Залишаємо його трохи охолонути.
В окремій мисці змішуємо крем і стружку, перемішуємо. Потрібна консистенція, яка дозволить ліпити рівні кульки. За потреби можна додати більше стружки.
Далі потрібно сформувати кульки з горіхом усередині та обкатати їх у стружці.