Домашня нутелла готується дуже просто і без клопоту. Всі ласуни будуть в захваті від цієї страви.
Шоколадно-горіхова паста "Нутелла" стала популярною у всьому світі. Ніжна намазка зі смаком лісового горіха ідеально підходить до батона, млинців або оладок. Однак коштує такий десерт недешево, і його склад викликає великі сумніви. Домашня нутелла готується за 10 хвилин без великих турбот - пропонуємо побалувати себе такими ласощами.
Для приготування нутелли найкраще використовувати фундук, але можна замінити волоськими або іншими горіхами. Якщо ви купили не обсмажені горіхи, то їх потрібно підсмажити на сухій сковороді 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Потім подрібніть горіхи блендером, кавомолкою або м'ясорубкою.
Молоко підігрійте в мікрохвильовці, додайте ванілін і цукор. Трохи збийте блендером. Продовжуючи збивати, влийте олію тонкою цівкою. Збивайте суміш близько хвилини - вона почне загусати. Додати какао-порошок і збивати ще пару хвилин. Потім всипати горіхи і перебити блендером до однорідності.
Після цього паста готова і її можна мазати на хліб. Але щоб домашня нутелла загусла і стала однорідною, її рекомендується поставити в холодильник на 6-8 годин. Зберігається десерт в холодильнику не більше трьох діб.