Це ароматне блюдо-найпопулярніший осінній десерт.
Гарбуз - справжній король осені. У кожної сім'ї є свій улюблений рецепт гарбузової каші – з рисом, пшоном або з манкою. Ця страва прекрасно засвоюється організмом і подобається дітям. Складно придумати більш поживний сніданок в цю пору року. За бажанням в таку кашу можна додати горіхи, сухофрукти, банан, корицю або кардамон.
Раніше ми розповідали, в чому користь і шкода гарбузового насіння. Тому не поспішайте викидати його при обробленні гарбуза.
Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиком. Викласти в каструлю. Залити гарбуз водою і поставити на середній вогонь. Варити 10 хвилин. Влити до гарбуза молоко і довести до кипіння. Додати сіль і цукор. Промити рис і висипати в каструлю з гарбузом. Не перемішувати, інакше каша пригорить.
Накрити кашу кришкою і варити 30 хвилин на мінімальному вогні до готовності рису. Додати в кашу підтале вершкове масло і злегка потовкти. Якщо каша занадто густа, її можна розбавити молоком.
Читайте такожПиріг із курятиною й картоплею: як приготувати ситну випічку
Пшоно перебрати і кілька разів промити теплою водою. Гарбуз почистити і нарізати кубиком. Молоко нагріти в каструлі. Всипати в гаряче молоко гарбуз і довести до кипіння. Додати дрібку солі і пшоно. Варити 15 хвилин на маленькому вогні.
Духовку розігріти до 180 градусів. Кашу перекласти в керамічний горщик. Додати кілька шматочків масла. Поставити горщик з кашею в духовку на 30 хвилин.
Читайте також інші рецепти: