Гарбузове насіння користь і шкода / фото ua.depositphotos.com

Гарбузове насіння – один з головних модних трендів в правильному харчуванні. Про нього говорять багато блогерів і моделей, а ВООЗ рекомендує включати його у свій раціон. Насіння гарбуза широко застосовують в народній медицині і вважаються здоровим перекусом. Цей продукт дійсно корисний, проте зловживати ним все ж не варто. Корисна добова норма насіння становить 60 г.

Раніше ми розповідали у чому користь та шкода гарбуза. У вересні розпочинається сезон цього овоча.

Користь гарбузового насіння

Гарбузове насіння мають дуже багатий склад: в них містяться марганець, мідь, магній, цинк, залізо, рослинний білок, вітаміни А і Е. Вони є хорошим джерелом мікроелементів при одноманітному раціоні. Насіння гарбуза – дуже цінне джерело корисних жирів для під час посту і для вегетаріанців.

Відео дня

Вітаміни А і Е в складі насіння корисні для здоров'я шкіри і нігтів. Насіння гарбуза мають протигрибкові та противірусні властивості, а також знижують ризик розвитку діабету. Мікроелементи в їх складі нормалізують сон, підтримують імунітет, покращують роботу серця.

Читайте такожЯк виправити пересолене блюдо: кулінарні хитрощіКористь гарбузового насіння для чоловіків обумовлена високим вмістом цинку, який покращує фертильність і знижує ризик розвитку простатиту. Корисне воно і для жінок: покращують гормональний фон, пом'якшують неприємні симптоми під час менструації і менопаузи. Насіння гарбуза дозволено вагітним.

Шкода гарбузового насіння

Калорійність насіння гарбуза становить 446 ккал/100 г. Цим продуктом легко захопитися і з'їсти більше норми. Крім високої калорійності, у насіння є інші мінуси.

  • При необережному вживанні насіння можна пошкодити зубну емаль.
  • У цьому продукті багато солі, що може бути шкідливо для суглобів.
  • Насіння гарбуза – сильний алерген.
  • Продукт протипоказаний при виразці, гастриті, захворюваннях печінки і підвищеній кислотності.

При дотриманні добової норми насіння гарбуза навряд принесе шкоду.

Вам також може бути цікаво: