Любите ліниві вареники і хочете ними порадувати близьких? Читайте в матеріалі УНІАН, як готувати вареники з сиром і манкою.
Відомо, що змусити дитину з'їсти певний продукт зможе тільки вдало приготована з нього страва. Багато хто з нас навіть у дорослому житті відчуває особливу симпатію до ледачим вареників - хитрощів наших мам, до яких вони вдалися, щоб діти їли творог. Нижче УНІАН розповідає, як приготувати ліниві вареники.
Секрет, як робити ліниві вареники, простий: спершу навчіться ліпити самі вареники. Адже ліплення, мабуть, досі залишається каменем спотикання для багатьох господинь, які експериментують на кухні.
УНІАН вже раніше розповідав, як приготувати суперніжне тісто на вареники.
Хоча рецепт вареників для багатьох і здається очевидним, але у їхньому приготуванні все ж є багато підводних каменів, про які недосвідчені кухарі можуть перечепитися:
У мережі опубліковано багато порад, як приготувати ліниві вареники. Найбільше популярністю користуються класичні рецепти.
Всі, хто вважає, що вареники - дуже складна страва, звичайно, помиляються. Але, як кажуть, перший млинець завжди не вдається. Якщо з першого разу у вас щось не вийшло - будь ласка, не засмучуйтеся.
Вам знадобляться:
Спершу підготуємо тісто. Протираємо сир через сито, додаємо в нього яйце, сіль і цукор. Перемішуємо все до однорідної маси, потім додаємо ложку борошна. Пам'ятайте, тісто має бути густим, але водночас не дуже крутим - тоді вареники вийдуть занадто мучними.
Тепер робимо ліниві вареники. Розкачуємо тісто у формі ковбаски на 2-3 см на заздалегідь підготовленій робочій поверхні. Далі розрізаємо масу на смужки в формі ромбів шириною близько 1 см. Готові вареники кидаємо в уже гарячу воду, але не відразу - інакше вареники злипнуться. Готуємо на плиті близько хвилини. Подаємо вареники гарячими з маслом, сметаною або медом.
Керуйтеся цими порадами, щоб приготувати вареники, як в дитинстві.
Вам знадобляться:
Для приготування тіста розбиваємо яйце, додаємо до нього цукор, сіль і ванілін. В отриману масу додаємо сир і гарненько перемішуємо. Далі додаємо манну крупу і залишаємо "відпочивати" на 15 хвилин. З самого тіста робимо ковбаску, ріжемо її на маленькі ромбики. Варимо вареники з творогом на плиті до 2 хвилин.
Якщо класичний рецепт вам набрид, зверніться до порад професіоналів! Пропоновані командою відомого шеф-кухаря "родзинки" перетворять повсякденну страву у справжній кулінарний шедевр.
Вам знадобляться:
Для вареників
Для соусу
Змішуємо сир з цукром, сіллю, лимонною цедрою і яйцем. Додаємо борошно і замішуємо тісто. Після - скачуємо з тіста довгі ковбаски і ріжемо їх, трохи обвалюємо в борошні.
Варимо вареники у киплячій воді до 2 хвилин. Подаємо з соусом - йогуртною масою з цукровою пудрою і подрібненим листям м'яти.