Супер тісто на вареники - рецепт і найкращий спосіб, як приготувати вареники / 1zoom.ru

Вареники - традиційна українська страва, особливо на свята. Пісні вареники подають у Різдвяний Святвечір. Вареники з сюрпризом готують для ворожінь на Старий Новий рік. Вареники з картоплею - це дуже ситно, а вареники з вишнею – шалено смачно. І є ще ліниві вареники - простий і приємний спосіб втамувати голод.

УНІАН зібрав в одному матеріалі найпопулярніші і найсмачніші рецепти вареників на кефірі, на молоці і на воді, а також дізнався секретний інгредієнт, який допоможе приготувати найніжніше тісто на вареники.

Чому тісто на вареники виходить тверде і таємний інгредієнт для ніжності тіста

Жорсткість тіста залежить від якості борошна (потрібне борошно вищого ґатунку). Також іноді жорстким тісто роблять яйця. Як приготувати супер тісто на вареники:

  • змінити пропорції - тобто додати більше води;
  • відмовитися від яйця або взяти від нього лише білок;
  • замінити воду сируваткою - це і є той самий секретний інгредієнт, що робить тісто м'якшим.

Заварне тісто на вареники або тісто для вареників на окропі

Це класичне звичайне тісто на вареники. І цей же рецепт підійде, якщо зібралися робити тісто для пельменів:

  • беремо один стакан дуже гарячої води (майже окропу);
  • додаємо пару щіпок солі (залежить від вашого смаку) і три столові ложки рослинної олії;
  • перемішуємо;
  • додаємо туди 500 г борошна.

Після замішування таке тісто залишають на столі на годину.

Рецепт тіста на вареники на кефірі

Такі вареники виходять ніжними, повітряно-пишними і великими (розміром із кулак).

Інгредієнти розташовані в порядку додавання:

  • борошно - від 5 до 5,5 склянок;
  • сіль - чайна ложка;
  • сода - півтори чайної ложки;
  • яйце, збите з цукром - одна столова ложка цукру на одне яйце;
  • теплий кефір - півлітра.

Другий варіант приготування - заздалегідь розчинити сіль у кефірі, щоб її смак у тісті був рівномірним.

Маленький секрет: чим жирніший кефір - тим ніжнішим виходить тісто.

Рецепт тіста на вареники на молоці, щоб вийшло, як у дитинстві у бабусі

Робимо все чітко згідно з інфографікою - і насолоджуємося майже забутим смаком, як у безтурботному дитинстві:

Бабусине тісто для вареників - рецепт / Інфографіка УНІАН

Вареники з цього тіста виходять особливо смачними і ніжними.

Як приготувати вареники з картоплею - рецепт

Інгредієнти і порядок дій наочно представлені на інфографіці:

Тісто на вареники з картоплею і сам рецепт  / Інфографіка УНІАН

Деталь: начинку готують першою. Картоплю відварюють у підсоленій воді, цибулю нарізають кубиками дрібно і обсмажують. Роблять пюре на тій воді, в якій варилася картопля. Для більш насиченого смаку можна додати трохи вершкового масла, мелений перець і при необхідності – досолюємо. Змішуємо пюре і обсмажену цибулю.

Тісто готується за тим самим принципом, що описаний вище.

Як приготувати ліниві вареники з вишнею за 10 хвилин

Вам знадобиться:

  • рисове борошно - три столові ложки (близько 50 г);
  • сир 5% жирності - 300 г (можна купувати в брикеті);
  • 1 яєчний білок від маленького яйця;
  • підсолоджувач за смаком - 5 г;
  • вишеньки за кількістю порцій - у даному випадку 13 шт. або близько 60 г (розморожувати необов'язково).

Як готувати:

  1. Скрупульозно змішати сир із підсолоджувачем і білком.
  2. Додати борошно і знову перемішати - щоб маса стала однорідною.
  3. Зліпити кульки – "втопити" в кожній по вишні - защепити.
  4. Опустити вареники в підсолену киплячу воду.
  5. Після того як ті спливуть, потрібно варити ще від однієї до двох хвилин.
  6. Подавати можна з медом, ягодами або сметаною.
  7. Їмо і насолоджуємося.

Як ще можна приготувати ліниві вареники – читайте в нашому матеріалі Найсмачніші ліниві вареники: солодкі і солоні рецепти.

Що кладуть у вареники з сюрпризом на Старий Новий рік

Що означає вареники із сюрпризом

Читайте також: