Готувати смачні ковбаски можна вдома з доступних продуктів.
Колись ковбаса була великим делікатесом, про який багато сімей могли тільки мріяти. Зараз прилавки магазинів ломляться від різних ковбас, але їх якість подобається не всім. Багато хто скаржиться на хімічний смак і дивну консистенцію ковбаси з магазину. Приготувати ковбасу вдома набагато простіше, ніж здається. Домашні ковбаски дуже соковиті, апетитні і рум'яні. Ковбасу можна готувати в натуральній оболонці - кишці свині або корови (її можна купити на ринку) або в харчовій плівці.
Кишки ретельно промити під проточною водою. З м'яса видалити кістки і хрящі. М'ясо і сало без шкірки дуже дрібно порубати, змішати в мисці, додати сіль і спеції. Додати дрібно порубаний часник. За бажанням додати в фарш 2 ст. л. коньяку для гарного аромату.
На м'ясорубку вдягніть насадку-трубочку для начинки ковбаси, зніміть ножі і решітку. Натягніть кишку на трубочку, зв'яжіть кінчик ниткою і поступово Читайте такожВишуканий торт Естерхазі: як приготувати легендарний десерт
При виявленні дірки затягніть кишку перед нею ниткою. Також можна зав'язати ковбасу ниткою в будь-якому місці, щоб вийшло багато маленьких ковбасок. Покладіть ковбаски в холодильник на 5 годин.
Перед смаженням проколоти оболонку зубочисткою в багатьох місцях, щоб вона не порвалася. Сковороду наполовину залити водою, після кипіння варити 4-5 хв. після варіння змастити ковбасу жиром або маслом, смажити до золотистого кольору або на 1 годину залишити в розігрітій до 240 градусів духовці.
Їсти можна і гарячою, і холодною. Подавати з гарніром або овочами.
Куряче філе пропустити через м'ясорубку. Вбити в фарш яйце, додати молоко, посолити і поперчити, перемішати. На харчову плівку викласти 3 ст.л. фаршу, утрамбувати, згорнути в сосиску. Кінці зав'язати ниткою.
Варити сосиски 7 хвилин в киплячій воді. Остудити, обсмажити на вершковому маслі до рум'яної скоринки. Подавати зі смаженою картоплею або овочами.
Читайте інші рецепти на УНІАН: