Торт Естерхазі - рецепт / фото gastronom.ru

Естерхазі – неймовірно смачний і красивий торт. Своєю назвою цей десерт завдячує старовинному угорському княжому роду Естерхазі. Він є гордістю угорської та австрійської кухні.

Читайте такожПиріг, рулет та пончики: як приготувати неймовірну випічку з сиромПовітряні білково-горіхові коржі в поєднанні з ніжним масляно-заварним кремом – це надзвичайно смачно. А знаменита павутинка з мастики зробила торт Естерхазі впізнаваним у всьому світі.

Від самого початку він готувався з мигдалю (мигдального борошна), але останні років його почали робити, зокрема, і з волоських горіхів. Спекти вишуканий торт Естерхазі можна як до святкового столу, так і до дружнього вечірнього чаювання.

Торт Естерхазі – рецепт

Для коржів

  • Цукор - 100 г
  • Білки - 220 г
  • Мигдальне борошно (фундукове) - 220 г
  • Сіль

Для крему

  • Цукор - 70 г
  • Жовток - 60 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 15 г
  • Ванільний екстракт - 1 ч.л.
  • Молоко - 250 мл
  • Вершкове масло - 200 г
  • Варене згущене молоко - 200 г
  • Сіль

Для глазурі

  • Абрикосовий джем або пюре - 100 г
  • Білий шоколад - 200 г
  • Вершки 33-35% - 40 мл
  • Темний шоколад - 50 г

Для прикрашання

  • Мигдальні пелюстки 

Приготування коржів. Збити сіль, цукор та білки до щільної піни – меренги. Всипати мигдальне борошно. Перемішати силіконовою лопаткою. Відправити масу в кондитерський мішок і відкинути на пергамент 4 коржі діаметром 17-18 см.

Читайте такожНайсмачніша сирна запіканка: як приготувати апетитний смаколикВідправити випікатися при температурі 160˚C приблизно на 20 хвилин. Дістати з духовки й одразу зняти з пергаменту.

Приготування крему. Жовтки, кукурудзяний крохмаль, цукор, ванільний екстракт і сіль збити. Налити цю масу на гаряче молоко в сотейнику, покласти на плиту й уварювати до загустіння, постійно помішуючи. Щойно з’являться перші бульбашки – крем готовий. Зняти його з плити, накрити плівкою "в контакт" і залишити охолоджуватися.

Збити варене згущене молоко з вершковим маслом кімнатної температури, ввести охолоджений крем і збити все до однорідності.

Збирання торта. Кожен корж обмазати кремом, а останній шар абрикосовим джемом або просто абрикосовим пюре. Відправити охолоджувати на кілька годин.

Розтопити шоколад та вершки, перемішати і залити торт зверху. Темним шоколадом нанести кола по спіралі, починаючи з центру. Перпендикулярно провести зубочисткою по шоколадних смужках. Боки торта прикрасити мигдальними пелюстками.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram