"Естерхазі" – неймовірно смачний і красивий торт. Своєю назвою цей десерт завдячує старовинному угорському княжому роду Естерхазі. Він є гордістю угорської та австрійської кухні.
Читайте такожПиріг, рулет та пончики: як приготувати неймовірну випічку з сиромПовітряні білково-горіхові коржі в поєднанні з ніжним масляно-заварним кремом – це надзвичайно смачно. А знаменита павутинка з мастики зробила торт "Естерхазі" впізнаваним у всьому світі.
Від самого початку він готувався з мигдалю (мигдального борошна), але останні років його почали робити, зокрема, і з волоських горіхів. Спекти вишуканий торт "Естерхазі" можна як до святкового столу, так і до дружнього вечірнього чаювання.
Торт "Естерхазі" – рецепт
Для коржів
- Цукор - 100 г
- Білки - 220 г
- Мигдальне борошно (фундукове) - 220 г
- Сіль
Для крему
- Цукор - 70 г
- Жовток - 60 г
- Кукурудзяний крохмаль - 15 г
- Ванільний екстракт - 1 ч.л.
- Молоко - 250 мл
- Вершкове масло - 200 г
- Варене згущене молоко - 200 г
- Сіль
Для глазурі
- Абрикосовий джем або пюре - 100 г
- Білий шоколад - 200 г
- Вершки 33-35% - 40 мл
- Темний шоколад - 50 г
Для прикрашання
- Мигдальні пелюстки
Приготування коржів. Збити сіль, цукор та білки до щільної піни – меренги. Всипати мигдальне борошно. Перемішати силіконовою лопаткою. Відправити масу в кондитерський мішок і відкинути на пергамент 4 коржі діаметром 17-18 см.
Читайте такожНайсмачніша сирна запіканка: як приготувати апетитний смаколикВідправити випікатися при температурі 160˚C приблизно на 20 хвилин. Дістати з духовки й одразу зняти з пергаменту.
Приготування крему. Жовтки, кукурудзяний крохмаль, цукор, ванільний екстракт і сіль збити. Налити цю масу на гаряче молоко в сотейнику, покласти на плиту й уварювати до загустіння, постійно помішуючи. Щойно з’являться перші бульбашки – крем готовий. Зняти його з плити, накрити плівкою "в контакт" і залишити охолоджуватися.
Збити варене згущене молоко з вершковим маслом кімнатної температури, ввести охолоджений крем і збити все до однорідності.
Збирання торта. Кожен корж обмазати кремом, а останній шар абрикосовим джемом або просто абрикосовим пюре. Відправити охолоджувати на кілька годин.
Розтопити шоколад та вершки, перемішати і залити торт зверху. Темним шоколадом нанести кола по спіралі, починаючи з центру. Перпендикулярно провести зубочисткою по шоколадних смужках. Боки торта прикрасити мигдальними пелюстками.
Вас також можуть зацікавити інші рецепти:
- Вишуканий салат з ананасом: як приготувати смачну страву
- Соковите овочеве рагу: як приготувати смачну страву
- Ароматний хмільний напій із винограду: як зробити червоне вино удома
- Млинці з куркою та шоколадом: рецепт від шеф-кухаря Євгена Клопотенка
- Ароматний запечений гарбуз: як приготувати смачну страву в духовці