Гарячі напої - хороша альтернатива звичному шампанському.
Неможливо уявити святкування Нового Року та Різдва без алкогольних напоїв. Найбільш звичними напоями на Новий рік є вино і шампанське. Однак зробити святковий стіл більш смачним і різноманітним можна, приготувавши домашні гарячі алкогольні напої. Додавання фруктів або шоколаду добре бадьорить, а висока температура добре зігріває в холодну пору року.
На одну порцію:
Довести до кипіння воду, додати в неї корицю, бадьян, 2 горошини перцю і шматочок апельсинової цедри розміром з монету. Зменшити вогонь, щоб кипіння припинилося. Залишити напій на 3 хвилини і процідити. Змішати в товстостінному склянці віскі, апероль, мед, влити гарячу воду з прянощами. Розмішувати напій до розчинення меду, додати за смаком лимонний сік. Розмішати ще раз, залишити напій настоятися 3 хвилини. Вживати гарячим.
На 10 порцій:
Змішати бренді з яблучним соком і довести до кипіння, додати до них гвоздику і корицю (або будь-які інші спеції). Кип'ятити 3 хвилини. Влити в каструлю лимонний сік і перемішати. Апельсини розібрати на часточки і розкласти в склянки. Розлити в склянки з апельсинами гарячий напій і відразу вживати.
На 4 порції.
Вимити келихи для подачі, в кожен налити 4 ложки віскі і 1 чайну ложку цукру. Підпалити цукор в келиху. Загасити вогонь і розлити по келихах залишився віскі, цукор і каву. Зверху викласти збиті вершки і посипати порошком.
Пакетики чаю або чайне листя залити 700 мл окропу. Витягнути чайні пакети і додати ром. Апельсин нарізати кружечками і розкласти по 4 келихах. Додайте в кожен келих цукор, паличку кориці, зірочку анісу, бутон гвоздики. Залити грогом і відразу подавати.
У склянці змішати ром і какао. Зверху викласти вершки і посипати тертим шоколадом.
Яблучний сидр поставити на вогонь, довести до кипіння. Додати гвоздику, лавровий лист, апельсиновий сік. Кип'ятити 10 хвилин. Додати в напій ложку меду, процідити через сито і вилити в келих з часточкою апельсина.
Читайте також інші рецепти: