Чим корисний компот зі свіжих яблук і що можна додати в такий напій - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Яблучний компот вважається одним з найбільш корисних напоїв, як мінімум, тому що не викликає алергії, а це значить, що його сміливо можна давати дітям. До того ж, яблука містять велику кількість магнію, кальцію, калію, фосфору і заліза, а також вітамінів В, С, Е і РР. УНІАН розповість, які яблука для компоту можна брати і як готувати смачний напій.
Раніше ми говорили про те, як вариться компот з вишні-п'ятихвилинка і інші варіації зимової консервації.
У каструлю налити воду, довести її до кипіння. Додати цукор, перемішати і варити до повного його розчинення. Яблука вимити, видалити серцевину і нарізати часточками. Викласти в каструлю, довести компот до кипіння і проварити протягом 5-10 хвилин. Напій можна пити відразу або законсервувати, переливши в стерилізовані банки.
Апельсин ретельно вимити гарячою водою, а потім витерти насухо рушником. Так зробити 3 рази, щоб змити віск, яким часто обробляють фрукти. Потім апельсин, не очищаючи, нарізати кружечками або часточками, попередньо вийнявши кісточки.
Воду закип'ятити, викласти в стерилізовані банки яблука без кісточок, нарізані часточками. Зверху - апельсини, а потім залити фрукти окропом. Накрити банки кришками і залишити на 15 хвилин. Потім воду злити в каструлю, додати цукор і корицю, довести до кипіння. Перемішати і варити на повільному вогні 5-10 хвилин. Киплячим сиропом залити фрукти в банках і закрити кришками.
Яблука вимити, цілком, не нарізаючи, викласти в банки. Виноград також помити і цілком, гронами, теж помістити в банки. Приготувати сироп - на кожен літр води використовувати 200 гр цукру, варити, помішуючи до повного розчинення. Воду і цукор беріть, враховуючи обсяг ваших банок. Киплячий сироп розлити по банках, накрити кришками.
Банки поставити в каструлю на дерев'яну решітку, залити водою до горлечка. Стерилізувати 15 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Простерилізовані банки дістати з каструлі і відразу ж закатати кришками.
Банки простерилізувати, вимити смородину і викласти в ємності. Всі фрукти вимити, видалити кісточки, нарізати часточками і рівномірно розподілити по банках. Туди ж додати апельсинові кірки і залити інгредієнти в банках окропом. Почекати 10 хвилин, потім воду злити в каструлю, додати цукор, проварити до повного розчинення. Потім залити киплячим сиропом фрукти в банках, додати гвоздику і закатати кришками.