Як приготувати компот з вишень / depositphotos.com

Компот з вишні - поширений літній напій, який готують багато українців, особливо ті, які живуть в приватних будинках. Такий компот можна заготовити на зиму або пити відразу - всяко краще і корисніше, ніж покупні напої і соки. УНІАН розповість, як зварити компот з вишні в каструлі.

Раніше ми говорили про те, як варити полуничний компот на зиму.

Як варити компот з вишні на зиму або літо - основні правила

Незалежно від того, для чого вам потрібен компот - в якості зимової заготовки або літнього освіжаючого напою, дотримуйтеся важливих правил:

  • беріть тільки стиглі і цілі ягоди, зіпсовані краще викинути;
  • ретельно промивайте їх під проточною водою;
  • обов'язково стерилізуйте банки і кришки;
  • для кислих сортів вишні збільшуйте кількість цукру, а занадто солодкий напій можна розбавити кип'яченою водою.

Пам'ятайте про те, що компот потрібно зберігати в темному і прохолодному місці, а якщо ви не закриваєте його в банки, то ставте напій в холодильник.

Всі інгредієнти нижче вказані для банок об'ємом 3 літри.

Компот з вишні - класичний рецепт

  • вода;
  • цукор - 300 гр;
  • вишня - 800 гр.

На літо: у каструлі закип'ятити воду і розчинити в ній цукор. Засипати ягоди і варити 5-7 хвилин. По закінчення цього часу накрити каструлю кришкою і дочекатися, поки напій природним чином охолоне.

На зиму: викласти в банку ягоди, засипати їх цукром, залити окропом, розмішати і закатати. Кілька разів перевернути банку, щоб цукор швидше розчинився. Поставити кришкою вниз, укутати рушником і остудити при кімнатній температурі.

Компот з вишні з малиною і м'ятою

  • вода;
  • цукор - 250 гр;
  • вишня - 500-600 гр;
  • малина - 100-200 гр;
  • м'ята - 1 гілочка.

На літо: у каструлі закип'ятити воду і розчинити в ній цукор. Засипати ягоди і варити 5-7 хвилин. По закінчення цього часу кинути в каструлю гілочку м'яти, накрити каструлю кришкою і дочекатися, поки напій природним чином охолоне.

На зиму: вишню і малину викласти в банку, залити окропом і залишити на 20-30 хвилин. Злити воду з банки, знову закип'ятити, додати м'яту і цукор, кип'ятити до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. М'яту дістати, а ягоди в банці залити отриманим сиропом по горлечко. Закатати, перевернути, укутати в рушник і остудити.

Компот з вишні з агрусом

  • вода;
  • цукор - 300 гр;
  • вишня - 450 гр;
  • агрус - 450 гр.

На літо: закип'ятити в каструлі воду, всипати цукор. Коли він розчиниться, додати ягоди агрусу і вишню. Кип'ятити 7-10 хвилин, потім накрити кришкою і почекати, поки напій охолоне.

На зиму: викласти агрус і вишню в банку, залити окропом, накрити кришкою і почекати 20-30 хвилин. Після цього воду злити в каструлю і закип'ятити. У цей момент всипати цукор в банку з ягодами, залити окропом по горлечко і закатати. Перевернути, укутати в рушник до повного охолодження.

Компот з вишні зі смородиною і малиною

  • вода;
  • цукор - 300-350 гр;
  • вишня - 600-800 гр;
  • малина - 100 гр;
  • смородина - 100 гр.

На літо: закип'ятити воду, додати цукор, варити, поки пісок повністю не розчиниться. Додати ягоди і знову варити 5-7 хвилин. В кінці накрити каструлю кришкою і дочекатися, поки компот повністю охолоне.

На зиму: всі наявні ягоди скласти в банку, залити окропом і залишити на 20-30 хвилин. Після цього воду злити в каструлю і закип'ятити. У цей момент всипати цукор в банку з ягодами, залити окропом по горлечко і закатати. Перевернути, укутати в рушник до повного охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини: