Як правильно приготувати ягідний кисіль і в чому користь такого напою - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Кисіль - корисний напій, який всі ми пам'ятаємо з дитинства. Дієтологи кажуть, що завдяки своїй в'язкій структурі він обволікає слизову шлунка і дарує відчуття насичення, тому рекомендований маленьким дітям і дорослим. Крім того, натуральні пребіотики в складі (крохмаль) допомагають налагодити роботу шлунково-кишкового тракту.
Раніше ми говорили про те, як готується компот з вишні-п'ятихвилинка, а сьогодні розповімо, як зробити кисіль з ягід з кукурудзяним крохмалем.
Вишню висипати в каструлю, залити водою, довести до кипіння. Поставити вогонь на мінімум, додати цукор і варити 10 хвилин, помішуючи. У 0.5 склянки холодної води розвести крохмаль і влити тонкою цівкою в вишневий сироп, постійно помішуючи його. Як тільки кисіль закипить, відразу ж зняти його з плити - подати до столу або почекати, поки напій охолоне.
Малину вимити, висипати в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Всипати цукор і, помішуючи, варити 3 хвилини до повного розчинення піску. Готовий напій процідити через сито і перетерти, а крохмаль розвести в 50 мл холодної води. Поставити малиновий компот на вогонь, дочекатися закипання і тонкою цівкою влити крохмальну рідину, постійно помішуючи напій. Як тільки кисіль загусне - відразу вимкнути вогонь.
Полуницю вимити, злегка розім'яти виделкою до стану пюре. Налити в каструлю воду, довести до кипіння, а потім туди викласти ягоди і всипати цукор, варити 3-5 хвилин. У 50 мл холодної води розвести крохмаль, в цей час полуничний компот процідити і повернути на плиту. Помішуючи компот, влити в нього крохмаль тонкою цівкою. Варити, помішуючи, до тих пір, поки кисіль не загусне, а потім зняти з плити.