Як приготувати фарширований перець, щоб діти не їли одне м'ясо - читайте на УНІАН.
Господині готують дане блюдо дуже по-різному: можна зробити фарширований перець без рису або без м'яса, в залежності від ваших уподобань. Варіацій на тему існує безліч, УНІАН зібрав найбільш популярні варіанти апетитної страви.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашню шаурму.
Перець промити, видалити насіння, моркву і цибулю промити, очистити. Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на тертці. Відварити рис 7-10 хвилин, з'єднати з фаршем. Цибулю і моркву обсмажити на олії до готовності, додати до фаршу. Посолити, посипати спеціями і ретельно перемішати.
Читайте такожЯк приготувати оселедець під шубою: 3 оригінальних рецепта, яких ви точно не бачили
Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, потім варити на маленькому вогні 30 хвилин. Прибрати з плити і настоювати ще 10 хвилин.
Цибулю і помідори дрібно нашаткувати, додати в фарш. Посолити, поперчити, посипати приправами і видавити часник, ретельно перемішати. Перці розрізати навпіл, видалити насіння. Включити духовку з температурою 180-200°С і залишити нагріватися.
Заповнити перці фаршем, перекласти їх на деко, накрити фольгою і запікати 30 хвилин. Сир натерти на дрібній тертці, дістати перці, посипати сиром і відправити в духовку на 10 хвилин.
Для соусу:
Перці помити, видалити насіння і плодоніжки, залити окропом і бланшувати 5 хвилин. Рис вимити, залити окропом на 5 хвилин. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на тертці, часник пропустити через прес. Цибулю і моркву обсмажити на сковороді 3-5 хвилин.
Читайте такожЩо робити, якщо не вийшов пиріг: як виправити прикрі помилки
Зробити соус: помити помідори, розрізати на частини і пропустити через м'ясорубку. Перець і цибулю нарізати дрібними кубиками. Обсмажити на сковороді цибулю і часник, потім додати перці і знову обсмажити 5 хвилин. Додати помідори, тушкувати 15-20 хвилин до загустіння. В кінці посолити і посипати цукром.
Фаршировані перці залити соусом, накрити тарілкою і довести до кипіння. Варити на невеликому вогні під кришкою до готовності (близько 50 хвилин).
Читайте також: