
Салат "Шуба" завжди асоціюється з новорічними святами - традиція готувати його напередодні зимових урочистостей передається з покоління в покоління.
УНІАН відкриє головні секрети смачного оселедця під шубою і розповість, як приготувати салат, що сподобається навіть досвідченим гурманам.
Оселедець під шубою - простий рецепт із червоною ікрою та сьомгою
- Буряк - 400 гр.
- Морква - 300 гр.
- Картопля - 200 гр.
- Оселедець (великий) - 1 шт.
- Сьомга слабосолона (філе) - 200 гр.
- Яйця курячі - 2 шт.
- Цибуля зелена - 1 пучок.
- Майонез - близько 400 гр.
- Сіль - за смаком.
- Ікра для прикраси.
Читайте такожЯк приготувати домашні сосиски: з цим рецептом впорається будь-хто, моркву і картоплю промити, не очищаючи, покласти в каструлю і варити до готовності. Відварити яйця круто, остиглі овочі натерти на крупній тертці. Яйця очистити, білки натерти на великій тертці, жовтки - на дрібній. Філе оселедця нарізати кубиками, філе сьомги - смужками. Зелену цибулю подрібнити.
На блюдо для салату викласти інгредієнти шарами: половина буряка, сьомга, половина моркви, картопля, оселедець, яєчні білки, морква і буряк, що залишилися. Кожен шар потрібно змастити майонезом і посолити. Зверху прикрасити яєчними жовтками, майонезом, зеленою цибулею та ікрою.
Оселедець під шубою з яблуком

- Буряк - 200 гр.
- Морква - 200 гр.
- Картопля - 250 гр.
- Яблука - 150 гр.
- Яйця - 4 шт.
- Цибуля ріпчаста - 70 гр.
- Оселедець слабосолоний - 300 гр.
- Майонез - 150 гр.
- Яблучний оцет - 10 гр.
Овочі та яйця відварити до готовності, потім картоплю, моркву і яблука нарізати кубиками. Яйця і ріпчасту цибулю подрібнити, філе оселедця розібрати на шматочки. На порційне блюдо викласти оселедець і цибулю, скропити яблучним оцтом. Змастити майонезом, викласти картоплю.
Додати шар яблук і моркви, знову полити майонезом. Останній шар - яйця, майонез і буряк. Прикрасити зеленою цибулею або петрушкою, поставити в холодильник на 2-3 години.
Рулет оселедець під шубою - покроковий рецепт
- Морква - 2 шт.
- Буряк - 2 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Оселедець слабосолоний - 2 шт.
- Яйця - 3 шт.
- Майонез, зелена цибуля.
Овочі, не очищаючи, відварити до готовності. Яйця відварити круто. Покласти обробну дошку на стіл і застелити її харчовою плівкою. На неї зверху натерти буряк і розрівняти так, щоб вийшов прямокутник. Зверху викласти терту моркву, змастити майонезом.
Читайте такожАпетитна закуска з сала: найкращі українські рецептиодну половину натерти яєчні білки, жовтки. Потім викласти терту картоплю. Цибулю нарізати дрібно і викласти на картоплю. Філе оселедця нарізати шматочками і викласти на середину рулету. Весь шар змастити майонезом.
Притримуючи плівку, згорнути рулет так, щоб плівка закривала його з усіх боків. Готовий рулет прибрати в холодильник на 2-3 години, перед подачею прикрасити зеленою цибулею.
Читайте також: