Багато хто любить відбивні. Цю страву можна швидко приготувати, зіпсувати її дуже складно та завжди виходить смачно.
Кожна господиня хоче порадувати своїх рідних, та й гостей теж, смачною стравою. Правда, не завжди хочеться стояти біля плити цілий день, щоб потім все з'їли за 30 хвилин. Такою швидкою та смачною стрвою можуть стати відбивні.
УНІАН розбирався, як смажити відбивні та які таємниці приховує страва.
Раніше ми писали, як приготувати ніжне т ситне м'ясо по-французьки.
Для страви можна використовувати не тільки свинину. Смачні відбивні виходять також з яловичини, курятини та індичатини.
Перше правило - добре відбити м'ясо.
Друге правило - правильне панірування з яйця та борошна. Спочатку добре відбите м'ясо потрібно обваляти в борошні, потім вмочити в яйця, після чого знову обваляти в борошні.
Третє правило - смажити відбивні потрібно в добре розігрітій олії на середньому вогні. Важливо пам'ятати, що різне м'ясо готується протягом різного часу:
Варто відзначити, що після обсмажування рекомендується помістити відбивні на 20 хвилин в духовку при температурі 200°C.
Незалежно від виду м'яса, яке ви купили, щоб отримати м'які та соковиті відбивні, їх краще попередньо замаринувати. Наприклад, можна використовувати маринад з цибулею (як і для шашлику) або товчений часник.
Якщо м'ясо виявилося дуже жорстким, то перед тим, як готувати, його можна потримати у вині або лимонному соку. Кислота допоможе розм'якшувати волокна.
Крім того, важливо пам'ятати, що солити блюдо можна тільки в кінці приготування. Якщо додати сіль одразу, то м'ясо пустить сік та стані сухим.
Такі відбивні не поступаються за смаком звичайним. Та й часу на їх приготування потрібно менше.
Що потрібно для "фальшивих" відбивних:
Як приготувати:
Якщо є бажання, то можна додати на одну зі сторін сир та потримати під кришкою до двох хвилин, щоб він розплавився. Таким чином вийде варіант "по-французьки".