
М'ясо по-французьки - це тонко нарізані відбивні, які запікаються під сирною скоринкою. Насправді це блюдо не має нічого спільного з французькою кухнею, але від цього не стає менш смачним. Готується воно нескладно - головне не пересушити м'ясо, щоб воно не стало жорстким. Також не варто економити на сирі, інакше вся страва буде зіпсована неякісним продуктом.
За бажанням в м'ясо по-французьки можна додати картоплю, маслини і навіть ананаси. Блюдо не має "класичного" рецепта і обмежується лише фантазією.
М'ясо по-французьки з сиром і помідорами
Інгредієнти:
- свинина нежирна - 200 г;
- цибуля - 40 г;
- помідори - 50 г;
- твердий сир - 100 г;
- майонез - 30 г;
- соняшникова олія - 20 мл;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. М'ясо промити під проточною водою і просушити серветками. Нарізати свинину поперек волокон тонкими скибочками. Потім тонко відбити м'ясо з обох сторін молотком. Можна обернути свинину поліетиленом, щоб не бруднити дошку і молоток.
Відбивні посолити, поперчити, додати улюблені спеції. Потім бажано залишити м'ясо в холодильнику, щоб воно промаринувалося. Хоча можна готувати і відразу. Цибулю і помідори нарізати тонкими півкільцями. Форму для запікання змастити соняшниковою олією.
У форму для запікання викласти м'ясо одним шаром, на нього викласти півкільця цибулі. Потім викласти кружечки помідорів. Змастити помідори половиною майонезу (можна замінити сметаною). Натертим сиром щедро посипати страву зверху і змастити другою половиною майонезу.
Запікати блюдо приблизно 40 хвилин при 180 градусах. Яловичина буде пектися довше, а курка - менше. Щоб страва не пригоріла зверху, її можна накрити фольгу, а за 10 хвилин до закінчення запікання зняти.